Lucian Bode despre incendiul de la Constanţa: „Scara era defectă de doi ani”

Ministrul de Interne anunță implicații penale după incendiul din Constanța: "Scara era defectă de 2 ani. A murit un om care putea fi salvat".

25 feb. 2021, 19:46
Lucian Bode despre incendiul de la Constanţa: „Scara era defectă de doi ani”

Lucian Bode a declarat joi, despre intervenția pompierilor la incendiul din Constanța în care o femeie a murit după ce a căzut de la balcon, că este și o „răspundere penală” în acest caz, iar din raportul preliminar reiese că scara de intervenție era stricată de mai bine doi ani de zile.

„Din raportul preliminar, inteleg ca scara era defecta de doi ani de zile. Si aici responsabil, cel care avea obligatia sa anunte si sa ceara fondurile necesare pentru reparatii evident ca va fi nevoit sa dea explicatii. Ceea ce este foarte important, ca dincolo de aceste sanctiuni pe componenta noastra interna, acolo eu cred ca vorbim si de o latură penală. Se va finaliza cercetarea disciplinară, dar vom vedea și răspunderea penală a unora, pentru că a murit un om. A murit un om care putea fi salvat cu scara funcțională,cu o pernă pneumatică de salvare în dotare”, a declarat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Noi detalii în cazul tragediei de la Constanţa. Şeful ISU Dobrogea: Autoscara a fost trimisă la incendiu la 5 minute după ce femeia a căzut de la balcon

Explozie puternică şi în Timișoara. Imobil prăbușit peste o persoană

În timp ce ministrul Lucian Bode vorbea despre ancheta de la Constanţa, o explozie puternică s-a produs într-un imobil din Timișoara, iar clădirea s-a prăbușit peste un bărbat. Mai multe echipaje de salvare și pompieri au intervenit imediat.

”Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unei persoane blocată sub dărâmături, pe strada Zăvoi din Timișoara”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș. 

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că s-a produs o explozie la un imobil aflat într-o curte comună. În urma exploziei, o victimă de sex masculin a rămas blocată sub dărâmături.

Pompierii au intervenit de urgență pentru extragerea victimei și au predat-o conștientă unui echipaj medical SAJ sosit la fața locului.

18 pompieri au intervenit de urgență cu 2 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, 2 autospeciale de descarcerare, un container de căutare-salvare și un echipaj SMURD. Nu a fost nevoie de scară.

Echipajele de pompieri fac cercetări la fața locului pentru a stabili cauza producerii exploziei și pentru a asigura zona.

https://www.youtube.com/watch?v=lXh8D6JEukM&feature=emb_logo