Lucian Bode, după ce Consiliul de Etică a confirmat că nu a plagiat: „A fost o campanie mizerabilă, politică, dusă de USR împotriva mea”

Lucian Bode nu a plagiat. Aşa susţine Consiliul de Etică, în urma investigaţiei efectuate. Ministrul de Interne susţine că toată tevatura creată în acest caz a reprezentat un joc murdar din partea USR.

23 mai 2023, 21:39
Lucian Bode, după ce Consiliul de Etică a confirmat că nu a plagiat: „A fost o campanie mizerabilă, politică, dusă de USR împotriva mea”

Lucian Bode nu a plagiat, aşa se arată în decizia luată de Consiliul Naţional de Etică. Au fost analizate 27 de pagini din cele 194 din cartea publicată de ministru. Consiliul a identificat un număr mare de greșeli de citare și precizează că nu s-au folosit ghilimelele unde ar fi fost necesar, iar din acestă cauză ar fi apărut suspiciunile cu privire la un posibil plagiat.

Lucian Bode așteaptă acum decizia finală a instanței și spune că are încredere că adevărul va rămâne de partea lui.

Citeşte şi Primarul din Corbeanca, arestat preventiv. Edilul este acuzat de DNA de luare de mită și spălare de bani

„Acest organism la nivel național, Consiliul de Etică, cel mai important să verifice conduita și etica academică a acest verdict de neplagiat. Confirmă ce am zis. A fost o campanie mizerabilă, politică, dusă de USR împotriva mea. Nicio legătură cu realitatea. Justiția se va pronunța și va rămâne decizie definitivă”, a spus Lucian Bode.

Citeşte şi Parchetul European anchetează două persoane și o firmă din România pentru fraudă cu fonduri europene

Decizia Consiliului Naţional de Etică este în contradicţie cu aceea a Comisiei de Etică a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Aceasta stabilise, iniţial,  în 11 ianuarie, că suspiciunile de plagiat legate de lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, ”se confirmă în marea lor majoritate”.