Lucian Bode îl acuză pe Vlad Voiculescu, după publicarea datelor legate de vaccinare: „Eu spun foarte clar că nu e normal să fie publicate”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că nu este normal să apară în presă liste cu numele şi adresele unor angajaţi din minister sau din alte structuri ale statului.

09 mart. 2021, 23:02
Lucian Bode îl acuză pe Vlad Voiculescu, după publicarea datelor legate de vaccinare: „Eu spun foarte clar că nu e normal să fie publicate”

Lucian Bode a răspuns, la TVR1, unei întrebări privitoare la vaccinarea paralelă a angajaţilor din MAI, peste rând şi în centre care nu ar apărea pe platforma de vaccinare.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului din structurile MAI, am o situaţie cât se poate de clară şi vreau să spun că, în acest moment, din cei care şi-au manifestat opţiunea de a se imuniza, până în acest moment s-au vaccinat 53,5%, 26-27.000 de angajaţi din structurile MAI, dintr-un total de circa 50.000 care şi-au exprimat opţiunea.

Deci, peste 20% din tot ce înseamnă structurile MAI s-au imunizat până în acest moment. Dar, acele liste despre care faceţi referire, eu spun foarte clar că nu este normal ca ele să fie publicate, cu adresă, legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică; aici înţeleg că era vorba şi despre serviciile de informaţii. În ce condiţii.

Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode este susţinut de Cîţu, care a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătăţii

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate. Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătății.

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziția mea, iată mai jos ideile principale: Transparența deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine și premierul Florin Cîțu”, menționa Voiculescu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine că măştile produse în România şi ignorate de autorităţi sunt cumpărate de Jandarmeriile din Franţa şi Italia