Lucian Bode: Între protestatari sunt mulţi instigatori. Situaţia nu a scăpat de sub control

Lucian Bode a reacţionat după protestele din ultimele zile. Potrivit ministrului, între protestari s-au aflat şi instigatori care au provocat în permanenţă forţele de ordine şi statul. Cu toate acestea, Bode a declarat că situaţia nu a scăpat de sub control.

31 mart. 2021, 09:43
Lucian Bode: Între protestatari sunt mulţi instigatori. Situaţia nu a scăpat de sub control
Sursă foto: Inquam

Lucian Bode a declarat că au fost aplicate 1200 de sancţiuni în urma protestelor, precizând că la nivel naţional s-au comis 11 infracţiuni.

Lucian Bode: De luni până marţi s-a înjumătăţit numărul celor care protestează

Citeşte şi Nicuşor Dan, prima reacţie după protestele violente din Bucureşti: Suntem în criză sanitară. Este nevoie de efortul tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă

„Au fost peste 14 mii de protestatari, am aplicat 1200 de sanctiuni, s-au comis 11 infractiuni la nivel national. In bucuresti s-au intocmit 2 dosare pensale de furt şi distrugere. De luni pana marti s-a înjumătăţit numărul celor care protestează.

Parlamentarii au tot dreptul să participe la aceste proteste, nu vad nimic rău în asta. Eram şi eu parlamentar cand am participat la protestele din Bucuresti ca simplu cetaţean”, a declarat ministrul de Interne.

El a mai explicat că la Brăila un grup de minori au atacat fortele de ordine, un jandarm fiind rănit.

„In jurul orei 23.30, un grup de tineri minori au atacat fortele de ordine, au aruncat cu diverse obiecte, au ranit un jandarm si au provocat distrugeri. S-a deschis un dosar de urmarire penală. Între protestatari sunt foarte multi instigatori.  Au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provocat statul. Cu toate acestea, forțele de ordine au reacționat așa cum trebuie să acționeze, cu calm, cu profesionalism, dar în același timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii.

 

Situaţia nu s-a scăpat de sub control. Să nu uităm că forțele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie. Cu toate acestea, au ales protecția celor care au ales să protesteze în aceste zile. Le mulțumesc tuturor jandarmilor, polițiștilor, polițiștilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile și au acționat cu profesionalism”, a explicat Bode.

Citeşte şi Imagini şocante de la proteste. Copil bătut de jandarmi VIDEO

Reamintim că au fost tensiuni în a patra zi de proteste consecutive la Brăila față de măsurile dure impuse de autorități pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Un copil a fost lăsat inconștient, potrivit martorilor, de jandarmi! Acesta ar fi participat la proteste și ar fi fost bătut de jandarmi.

Mii de persoane au protestat, marţi, din nou în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, faţă de restricţiile impuse de Guvern. Oamenii au avut tricolore, vuvuzele, afişe cu mesaje împotriva guvernanţilor şi au scandat lozinci. Cei mai mulţi au cerut libertate şi au pornit în marş. În Bucureşti, protestatarii care au ajuns în faţa Palatului Cotroceni au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Numeroşi protestatar au fost legitimaţi de jandarmi.