Lucian Bode: România va contribui în mod deosebit la securitatea cibernetică a UE

Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE - prima Agenţie UE de pe teritoriul României.

10 dec. 2020, 13:41
Lucian Bode: România va contribui în mod deosebit la securitatea cibernetică a UE

Lucian Bode a reacţionat pe Facebook după ce România a primit dreptul d ea găzdui una dintre agenţiile importante ale UE.

„Vești excepționale de la Bruxelles!
România va găzdui la București Centrul European de Competențe în Domeniul Securităţii Cibernetice. Este prima agenție europeană pe care o va găzdui România. Vorbim de o instituție cu profil unic la nivel european care va crește reputația României în domeniu și va contribui în mod deosebit la securitatea cibernetică a Uniunii Europene și statelor membre.
Mă bucur foarte mult pentru succesul demersului nostru și nu este deloc întâmplător că această decizie a avut loc în timpul guvernării liberale.

Centrul European pentru Securitate Cibernetică va fi găzduit de România

Succesul nostru este rodul eforturilor coordonate pe care le-am depus în ultimele luni alături de Președintele României, Klaus Iohannis, colegii din Guvernul Liberal în frunte cu Prim-Ministrul Ludovic Orban, colegii din Parlamentul European și alte instituții partenere ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru depunerea candidaturii României pentru a găzdui această instituție. Încă din prima clipă am fost foarte încrezător în sanșele noastre, pentru că România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul și merită pe deplin acest lucru. Nu a fost de prisos, iar Capitala României a fost selectată în urma unei competiții foarte strânse cu alte orașe europene importate, precum Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și Leon.
Îi felicit pe toți cei care au pus umărul la acest succes extraordinar și le mulțumesc pentru implicare și colaborare! Am dovedit că se poate!”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

 

Vești excepționale de la Bruxelles! România va găzdui la București Centrul European de Competențe în Domeniul…

Posted by Lucian Bode on Wednesday, December 9, 2020

Bucureştiul a candidat alături de alte şase oraşe: Bruxelles, Munchen, Varşovia, Vilnius, Luxemburg şi León (Spania), potrivit politico.eu, care relatează că oferta României a inclus o vilă neoclasică renovată sau o clădire de birouri.

Ofertele celorlalte oraşe pentru sediul noii agenţii UE au fost, printre altele, un turn de televiziune, o gară din secolul 19, un mall, o clădire situată în apropierea sediului NATO.