Lucian Bode, sesizare la nivelul Curții de Arbitraj PNL în cazul candidaturii lui Iulian Dumitrescu

Lucian Bode a menționat că joi va fi organizată o ședință a Biroului Politic Național (BPN) al PNL, unde se va discuta despre candidatura lui Iulian Dumitrescu.
Alina Costache
24 apr. 2024, 22:43
Lucian Bode, sesizare la nivelul Curții de Arbitraj PNL în cazul candidaturii lui Iulian Dumitrescu
Lucian Bode, sesizare la nivelul Curții de Arbitraj PNL în cazul candidaturii lui Iulian Dumitrescu

Miercuri, Lucian Bode, Secretarul general al PNL, a declarat că a adus în atenția Curții de Arbitraj a PNL problema candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, conform informațiilor Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV | Cum a fost convinsă Gabriela Firea să candideze. Marcel Ciolacu: „Gabi, știi ce aș vrea să spun, dar mi-e rușine”

„Am avut o videoconferinţă cu secretarii generali, ocazie cu care secretarul general al organizaţiei Prahova ne-a informat că organizaţia Prahova intenţionează să depună această candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ulterior am şi primit această confirmare, organizaţia a decis să depună candidatura la BEJ. Discutând cu domnul preşedinte Ciucă şi cu colegi din conducerea partidului am luat decizia să mă adresez Curţii de Arbitraj, în calitate de secretar general al PNL şi să solicit un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului 86 din statut şi anume competenţele Biroului Politic Naţional. BPN validează la propunerea consiliilor de coordonare judeţene candidaturile la funcţia de primar reşedinţă de judeţ, primarul municipiului Bucureşti şi al primarilor de sectoare, în interpretarea colegilor noştri de la Prahova. În consecinţă, ei au considerat că nu este nevoie de validarea BPN pentru candidatura domului Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean”, a spus Bode.

Lucian Bode a menționat că joi va fi organizată o ședință a Biroului Politic Național (BPN) al PNL, unde se va discuta despre candidatura lui Iulian Dumitrescu.

„Mâine (joi n.red.) vom avea BPN, vom valida candidatura domnului Nica la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, de asemenea mai avem câteva candidaturi de validat, Oradea, domnul Burduja la Bucureşti. Vom lua în discuţie şi acest aspect. Eu aştept opinia Curţii de Arbitraj”, a precizat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a fost prezent, miercuri, la Târgovişte, la lansarea candidaţilor PNL Dâmboviţa pentru alegerile locale. Iulian Dumitrescu, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie, având interdicţia de a-şi exercita funcţia, şi-a depus, miercuri, candidatura pentru un nou mandat la şefia CJ.

„Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia”, a anunţat filiala PNL Prahova, într-un comunicat de presă.

Pe 18 aprilie, Dumitrescu a afirmat că atât Constituția, cât și Statutul partidului îi conferă dreptul de a candida la alegerile locale din 9 iunie, dar că este o decizie personală pe care trebuie să o ia. Însă, este important de menționat că Dumitrescu este subiectul unei anchete desfășurate de procurorii anticorupție pentru acuzații de luare de mită și fals în declarații, și este interzis să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova. Este acuzat că, între noiembrie și decembrie 2022, ar fi cerut unui om de afaceri să cumpere, contra sumei de 47.500.000 de lei, părțile sociale deținute de cumnatul său la o firmă, o valoare considerată supraevaluată față de valoarea reală, și că ar fi primit până la data de 4 decembrie 2023 suma totală de 16.210.000 de lei. Una dintre companiile omului de afaceri ar fi avut un contract în curs cu CJ Prahova la momentul cererii, iar după achiziționarea acțiunilor de la cumnatul său, i s-ar fi atribuit un nou contract de lucrări cu CJ Prahova. De asemenea, DNA a afirmat că au fost descoperite discrepanțe în declarațiile de avere ale lui Dumitrescu.

Citește și: EXCLUSIV. Cum se va calcula salariul minim european. Premierul Marcel Ciolacu vine cu explicații pentru români: „Reușește operația, dar pacientul este mort”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!