Lucian Bode verifică licitația pentru autospeciale BMW. Ministrul a trimis Corpul de Control la Poliţie

Lucian Bode, ministrul de interne, a trimis Corpul de Control să verifice licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

29 sept. 2022, 21:04
Lucian Bode verifică licitația pentru autospeciale BMW. Ministrul a trimis Corpul de Control la Poliţie
Lucian Bode verifică licitația pentru autospeciale BMW. Ministrul a trimis Corpul de Control la Poliţie

Lucian Bode verifică licitația pentru autospeciale BMW. „Confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate, iar la finalul verificărilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public soluțiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Reacţia lui Lucian Bode vine dupăp ce liderul USR Cătălin Drulă a anunțat, miercuri, că a sesizat mai multe autorități, printre care Curtea de Conturi și OLAF, pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW. „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe mașini”, a spus Cătălin Drulă, acuzând că a fost o „licitație cu dedicație”.

Lucian Bode, interviu pentru El Pais: „România respectă condiţiile impuse pentru admiterea în Spaţiul Schengen. Am constatat angajamentul ferm al Spaniei de a sprijini România”

Poliția Română a transmis că acuzațiile sunt nefondate. „Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceștia și a asigura cetățenilor un nivel crescut de siguranță, este necesar ca Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziționat mai multe capabilității logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităților specifice polițienești”, a transmis Poliția Română.

„Industria auto este într-o continuă dezvoltare, iar autovehiculele noi au performanțe din ce în ce mai ridicate, astfel că este necesar ca Poliția Rutieră, prin specificul activităților pe care le desfășoară, să se alinieze la standardele actuale. Pentru stabilirea criteriilor de performanță pe care ar trebui să le întrunească autospecialele de poliție rutieră, s-a avut în vedere alegerea unor tehnologii cât mai avansate, cu emisii reduse, ținând cont, atât de eficiență și fiabilitate, sub toate aspectele, pe durata de exploatare, cât și de modul de utilizare operativă. România se regăsește pe un loc fruntaș în Europa, în ceea ce privește accidentele rutiere și persoanele decedate în urma acestor tragice evenimente. Astfel că, toate aceste achiziții, fie că vorbim de autospeciale, fie că vorbim de camere de supraveghere și monitorizare a traficului rutier, au un singur scop: Reducerea riscului rutier și salvarea de vieți umane”, a mai transmis Poliția Română.