Lucian BUTE a primit prima provocare după ce a renunţat la antrenorul Larouche

Boxerul canadian Adonis 'Superman' Stevenson, actualul campion mondial WBC la categoria semigrea, consideră că pugilistul român Lucian Bute are nevoie de schimbări importante în maniera de a se pregăti, însă nu ar trebui să renunţe la serviciile antrenorului canadian Stephan Larouche.

28 mart. 2014, 13:06
Lucian BUTE a primit prima provocare după ce a renunţat la antrenorul Larouche

Lucian Bute primeşte sfaturi de la adversari. „Ţinând cont că a trecut mult timp de când sunt împreună, iar Larouche îl cunoaşte foarte bine pe Bute, sunt de părere că ar trebui să angajeze un alt antrenor, însă în calitate de consultant. Precum Freddie Roach, de exemplu, care poate lucra cu Stephan’, a afirmat Stevenson joi, la o zi după ce ‘divorţul’ dintre Bute şi Larouche a fost anunţat.

Campionul canadian de origine haitiană, în vârstă de 35 ani, este însă de acord cu faptul că Bute are nevoie de aducă schimbări importante modului său de a se antrena.

LUCIAN BUTE face un anunţ IMPORTANT. Cariera lui e la RĂSCRUCE

‘Este important să te uiţi şi în altă parte şi să vezi ce ţi se poate oferi, să înveţi lucruri noi. După părerea mea, cel mai bun lucru pentru el este să-şi schimbe metoda de antrenament’, a Stevenson.

Canadianul ştie mai bine decât oricine cât este de benefic să te uiţi în altă parte deoarece, după ‘exilul’ său la Detroit, la Kronk Gyn, sub ordinele lui Emanuel Steward, cariera sa a ‘decolat’, devenind campion al lumii la 30 de ani.

‘Mi-a făcut bine să schimb aerul. Mi-a arătat multe lucruri pe plan tehnic, pe care nu le cunoşteam. Tehnicile specifice de antrenament pentru box, în special. Am învăţat, de exemplu, că luarea în greutate te poate încetini’, a explicat Stevenson.

LUCIAN BUTE vrea să schimbe categoria

‘Superman’ s-a declarat deschis ideii de a i-l ‘împrumuta’ lui Bute pe actualul său antrenor, Sugar Hill, nepotul lui Emanuel Steward, dacă românul doreşte.

‘Dacă cineva are nevoie de ajutor şi vrea să beneficieze de sfaturile antrenorului meu, nu este o problemă. Nu sunt gelos’, a adăugat Stevenson, cu un zâmbet în colţul gurii.

Adonis Stevenson şi promotorul său, Yvon Michael, au fost mult despre posibilitatea de a-i înfrunta pe Bernard Hopkins şi Serghei Kovalev în toamnă sau mai târziu. Însă acesta nu l-ar împiedica deloc să aibă un duel cu compatriotul său Jean Pascal, aspirantul numărul 1 la titlul mondial WBC la semigrea.

Pascal, care l-a învins la puncte pe Bute în luna ianuarie, nu are în prezent nicio legătură contractuală cu Grupul Yvon Michael, însă discuţiile în vederea unui nou acord sunt în curs şi de derulează cordial.

‘Ar fi o luptă extraordinară între cei doi. Adonis nu dă înapoi în faţa nimănui. Obiectivul său este să unifice titlurile, iar apoi să apere titlurile unificate. Dacă va face acest lucru în faţa lui Pascal ar fi ‘wow’. Este aproape un meci de vis’, a precizat Yvon Michel.