Lucian Bute a avut la nuntă CEL MAI MARE CORT din România. Vezi câţi oameni au muncit să-l monteze

Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, boxerul Lucian Bute a inaugurat sâmbătă, la nunta sa, cel mai mare cort din România, desfăşurat pe 3.200 de metri pătraţi, loc suficient pentru cei peste 450 de invitaţi.

16 iun. 2013, 11:05
Lucian Bute a avut la nuntă CEL MAI MARE CORT din România. Vezi câţi oameni au muncit să-l monteze

Lucian Bute este primul român care şi-a permis un asemenea cort, pentru nuntă, în locul unui restaurant. Cortul nunţii lui Lucian Bute echivalează ca dimensiune cu peste 120 de ringuri de box.

”Nunta lui Lucian Bute este primul eveniment din România care a beneficiat de cel mai mare cort din România, în rest, clienţii noştri sunt din Europa de Est şi Centrală, fiind vorba de expoziţii şi festivaluri din Ungaria, Bulgaria, Polonia”, a precizat Iulian Stoia, reprezentat al firmei de la care a închiriat Bute cortul, potrivit Agerpres.

Vezi cât costă costumul lui şi din ce material este făcut

Dacă sâmbătă, la Galaţi, alături de Lucian Bute au încăput peste 450 de nuntaşi, în cel mai mare cort din România pot să se distreze până la 8.000 de oameni, putând fi organizate chiar concerte în acest mod. Firma sibiană va monta cortul şi pentru două festivaluri din Ungaria, respectiv Bulgaria, unul rock, altul folk.

Imagini de la nunta lui Bute. Vezi valsul mirilor şi cele mai frumoase momente FOTO şi VIDEO

Pentru montarea acestui cort la nunta pugilistului Bute a fost nevoie de două macarale, zece oameni şi cinci zile de muncă. Cu structură de aluminiu, cel mai mare cort din România poate avea şi pereţi transparenţi, posibilitate care nu a fost aleasă de Lucian Bute, care a preferat mai multă discreţie la nunta sa.

La Sibiu, firma care deţine cel mai mare cort din România are şi cel mai mare depozit de corturi din ţară, în total fiind vorba de o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi care poate fi acoperită doar cu corturi.

Pentru închirierea celui mai mare cort din ţară, cei interesaţi trebuie să plătească între 10 şi 25 de euro pe metru pătrat, în funcţie de dotările pe care le doresc. Cortul poate fi folosit la evenimente şi iarna, pentru că este prevăzut cu instalaţie de încălzire.

Ideea de a folosi corturi în locul clădirilor, la evenimentele importante, a fost pusă în practică în 2007, la Sibiu, când acest oraş a devenit în premieră, Capitală Culturală a Europei. Întrebat dacă a meritat investiţia în acel cort, primarul Klaus Iohannis a declarat recent, că acel cort ”şi-a meritat toţi banii”, pentru că a găzduit foarte multe evenimente de-a lungul anului 2007. În prezent, cortul respectiv nu se mai foloseşte, fiind depozitat, din cauza cheltuielilor foarte mari cu accesoriile necesare, fiind vorba de aer condiţionat, căldură, electricitate, etc.