Lucian Bute, DOPAT: proba B, pozitivă la OSTARINĂ. Românul riscă o suspendare între 6 LUNI şi 4 ANI

Lucian Bute s-a dopat cu ostarină, proba B fiind de asemenea pozitivă, a anunţat Comisia de Box şi Lupte din Districtul Columbia.

12 aug. 2016, 13:13
Lucian Bute, DOPAT: proba B, pozitivă la OSTARINĂ. Românul riscă o suspendare între 6 LUNI şi 4 ANI

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la controlul antidoping efectuat dupa lupta cu Badou Jack, incheiată la egalitate. Autoritatile americane au anuntat recent rezultatul analizei celui de-al doilea esantion, prelevat tot in data de 30 aprilie, iar acesta a fost pozitiv.

Lucian Bute: „Am luat tot ce îmi dădea preparatorul fizic. Au fost suplimente pentru recuperare”

Lucian Bute a anuntat ca va sustine o conferinta de presa. Potrivit jurnalistilor canadieni, el va fi asistat la intalnirea cu presa de Yvon Michel, presedintele clubului Interbox, de Chris Ganescu, cel care ii este consilier, si de antrenorul sau, Howard Grant.

CTP îl desfiinţează pe Lucian Bute. „Este un campion FALS”

Anuntul doparii lui Bute a fost facut de americani in data de 27 mai, la aproape o luna de la lupta pentru titlul mondial cu Badou Jack. Esantionul a fost prelevat de la sportivul roman imediat dupa meciul incheiat la egalitate. La momentul respectiv, Bute a evitat sa comenteze acest subiect, anuntand doar ca va solicita analizarea probei B.

Lucian Bute risca o suspendare cuprinsa intre sase luni si patru ani.