Lucian Bute îşi anunţă RETRAGEREA din BOX. Cifrele unei CARIERE URIAŞE

Lucian Bute, 39 de ani, îşi va anunţa, în această săptămână, retragerea din box. Românul a urcat ultima oară în ring acum mai bine de doi ani.

18 mart. 2019, 18:12
Lucian Bute îşi anunţă RETRAGEREA din BOX. Cifrele unei CARIERE URIAŞE

Lucian Bute isi va anunta retragerea, miercuri, intr-o conferinta de presa, scrie Jurnal de Montreal.

Lucian Bute va pune astfel punct unei cariere impresionante, in care a fost campion mondial IBF la categoria super mijlocie intre 2007 si 2012. În această perioada, Lucian Bute si-a apărat centura de campion mondial de noua ori!

Pugilistul român a inregistrat in cariera 32 de victorii (25 prin KO) si 5 infrangeri.

Lucian Bute, ANUNŢ FABULOS din CANADA. Fericire maximă pentru fostul campion mondial FOTO

Cel poreclit „Mister KO” a pierdut centura mondiala pe 26 mai 2012, cand a fost invins de Carlo Froch prin KO tehnic in repriza a cincea. Apoi, a incercat sa recucereasca titlul mondial, dar a fost invins de James De Gale. In 2016 a fost invins de Badou Jack, insa la controlul anti-doping efectuat dupa meci s-a constatat ca in corpul sportivului nostru se afla o substanta interzisa, ostarina. Lucian Bute  a ispasit astfel o suspendare de 6 luni, dupa ce a demonstrat ca substanta i-a fost atribuita fara sa stie. A mai urmat meciul cu Eleider Alvarez din februarie 2017, pierdut si acesta, care va ramane in istorie ca fiind ultimul din cariera lui Lucian Bute.