Lucian Bute, mesaj pentru fani: Sunt sigur că voi câştiga titlul mondial

Lucian Bute a declarat în conferinţa de presă dinaintea meciului cu Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, că este foarte sigur de faptul că va redeveni campion mondial în urma confruntării programate pe 30 aprilie, la Washington D.C.

05 apr. 2016, 06:57
Lucian Bute, mesaj pentru fani: Sunt sigur că voi câştiga titlul mondial

Este o mare oportunitate pentru mine să lupt din nou pentru un titlu. Mă simt bine, am început antrenamentele acum 6 săptămâni. Cel mai important e că sunt foarte sănătos. Din punct de vedere psihologic, abia aştept să redevin campion mondial pe 30 aprilie. În respect pe Badou Jack. Este un mare campion, un foarte bun luptător, dar pe 30 aprilie sunt sigur că voi câştiga titlu de campion mondial. Sunt foarte încrezător, ma aştept să fie un meci greu, dar vin aici doar să câştig. Am o nouă echipă şi ei au schimbat câteva aspecte în privinta tacticii mele. Încrederea este la 100%„, a declarat Lucian Bute la conferinţa de presă.

Badou Jack, un american de origine suedeză, a declarat înainte de meci: „Sunt pregătit pentru această luptă. Bute este un adversar foarte bun. Trebuie să boxez la cel mai înalt nivel. Îl respect foarte mult pe Lucian, dar nu va pleca de aici cu centura mea. Bute este un adversar mai bun decât Julio Cesar Chavez Jr, dar sunt încrezător. Lupta lui Bute cu DeGale a fost unul dintre cele mai bune meciuri de anul trecut. Este singurul motiv pentru care Lucian a primit şansa de a boxa pentru centura mea. A pierdut, dar a arătat bine, a fost un meci echilibrat. Pe 30 aprilie, va fi o nouă luptă şi o nouă înfrângere pentru Bute„.

Badou Jack face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather şi este reprezentat de Al Haymon, acelaşi impresar pe care îl are şi Bute.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack are în palmares 20 de victorii (12 prin knock-out) şi o singură înfrângere. Lucian Bute are 30 de victorii şi trei înfrângeri. În ultimii patru ani, românul a pierdut cu Carl Froch, Jean Pascal şi James De Gale şi a câştigat de două ori, cu Andrea Di Luisa şi Denis Grachev.