Lucian Bute, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre RETRAGERE

Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a dezminţit, la Montreal, într-o conferinţă de presă, că s-ar fi gândit la retragerea din activitate după accidentarea suferită luna aceasta, în cantonamentul din Filipine, relatează presa canadiană.

27 nov. 2014, 08:15
Lucian Bute, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre RETRAGERE

Lucian Bute urma să boxeze cu argentinianul Roberto Bolonti, pe 6 decembrie, la Montreal, la categoria semigrea, însă meciul a fost amânat din cauza durerilor la spate acuzate de sportivul gălăţean.

„Am auzit mai multe zvonuri în ultimele zile, dar pot să vă spun că nu mă voi retrage, iar Freddie Roach este în continuare antrenorul meu”, a precizat Bute.

„Sunt dezamăgit, foarte trist, din cauza anulării meciului cu Bolonti”, a mai spus Bute, indicând că nu are nimic de ascuns: „Am fost mereu un om cinstit şi mă aflu aici pentru a răspunde întrebărilor”.

„Nu sunt un doctor, dar ştiu că mă doare. Nu pot să zic exact ce este, dacă sunt ligamente sau nu. Cum am mai spus, nu sunt medic. Resimt dureri, pot merge, pot intra în maşină, dar starea de sănătate nu îmi permite să boxez la sută la sută din capacitate”, a precizat Bute.

„E un ghinion. Făceam un sparring şi eram în runda a opta când am simţit o durere, a relatat Bute accidentarea sa din data de 15 noiembrie. Am terminat cele 12 runde, dar când am ajuns la hotel mă simţeam rău. A doua zi dimineaţa abia am putu coborî din pat şi am mers cu greutate”, a mai spus pugilistul.

Pugilistul român a menţionat că experienţa acestui cantonament în Filipine, alături de antrenorul Fredie Roach şi de celebrul boxer filipinez Manny Pacquiao a fost una deosebită.

„M-am simţit foarte bine, am fost ca o familie. Am făcut peste 80 de reprize de sparring şi practic am dus până la capăt cantonamentul. Mi-a plăcut foarte mult experienţa aceasta, am văzut cum se antrenează campionii mondiali. Freddie e dedicat şi este alături de minte, în continuare. Abia aştept următorul cantonament cu el, dar totul depinde de programul său, pentru că Pacquiao şi Miguel Cotto vor avea meciuri în anul care vine”, a subliniat Bute.

Lucian Bute (31 de victorii şi 2 înfrângeri) nu a exclus posibilitatea de a boxa anul viitor cu danezul Mikkel Kessler, un meci care era avut în vedere de InterBox în cazul unei victorii cu Bolonti, pe 6 decembrie.