Lucian Mândruţă, revoltat după ce Cristina Joia a fost agresată de o femeie: „Femeia abuzată e arătată cu degetul, ca exemplu prost”

Lucian Mândruţă este extrem de revoltat după ce a văzut valul de reacţii care au apărut în urma incidentului violent, în care a fost implicată Cristina Joia, unul dintre designerii de la Visuri la cheie.

12 nov. 2020, 12:28
Lucian Mândruţă, revoltat după ce Cristina Joia a fost agresată de o femeie: „Femeia abuzată e arătată cu degetul, ca exemplu prost”

Jurnalistul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur, prin care îî critică pe cei care afirmă că evenimentul nu este atât de grav și că asta se întâmplă atunci când încerci să faci lumea mai bună.

Citeşte şi: Femeia care a lovit-o pe Cristina Joia a fost identificată şi prinsă de poliţişti. Ce pedeapsă riscă FOTO

Un sfert din bula mea s-a simțit dezlegată de nevoia de compasiune. Pentru unii dintre oamenii pe care îi citesc și care mă citesc, ștergătorul EGAL nas rupt. Suferința mașinii egal suferința omului. Mai mult, faptul că victima e vedetă a fost circumstanță agravantă.

Legiuni de frustrați fără niciun talent (nu zic că fata ar avea vreunul, nu am de unde să știu) au venit cu încă o scuză: «Lasă, că știm noi, așa sunt vedetele, cu nasul pe sus! Uite că a coborât-o cineva pe pământ»! Din nou, vedetă EGAL «meriți ce ți se întâmplă, oricât de rău»!
Agresoarea, în mod surprinzător, n-a avut parte în niciun fel de vreo urmă (contraziceți-mă, eu n-am văzut) de oprobiu public.

Mult mai frecventă a fost morala: «Ai văzut ce pățești dacă te bagi? Ciocul mic, stai la locul tău»! Și voi vă mai întrebați de ce sunt votați corupții. Din același motiv pentru care femeia abuzată e arătată cu degetul, ca exemplu prost și neadecvat de purtare în public.

Tot ceea ce alte națiuni au ca model, curajul de a fi cetățean, dorința de a schimba lumea în bine, noi considerăm imprudență sau, mai grav, o carență de educație: «Stai, mama, la locul tău»! Suntem siguri că așa ne ajung departe copiii?”, a scris Lucian Mîndruță pe Facebook.