Lucian Mîndruță și viața în timpul pandemiei de coronavirus. Ce spune jurnalistul despre vaccinul COVID

Jurnalistul Lucian Mîndruță are o viață de familie superbă alături de soția sa, Ioana, și cei doi băieți. Mai mult decât atât, jurnalistul a devenit bunic pentru prima dată după ce fiica sa vitregă a născut în acest an.

17 dec. 2020, 17:00
Lucian Mîndruță și viața în timpul pandemiei de coronavirus. Ce spune jurnalistul despre vaccinul COVID

Lucian Mîndruță este prezent de luni până vineri, de la ore 16:00 și până la ora 18:00, la Digi FM, unde discută diverse probleme sociale și politice. Recent, acesta început un proiect nou la Digi 24, unde realizează o serie de interviuri cu personalități din zona artistică.

Citește și: Viața Cristinei Ich. Motivul pentru care a renunțat la Facultatea de Medicină: ”Este un subiect sensibil”

Jurnalistul a avut o perioadă în care s-a temut de coronavirus, însă s-a relaxat în momentul în care a observat că soția sa, medic de profesie, nu s-a infectat, deși a avut pacienți cu COVID. Lucian precizează că respectă măsurile de protecție, atât el, cât și toată familia sa.

”Îmi e teamă, e normal, e instinctul de conservare. Gândiţi-vă că la categoria mea de vârstă cam 1% dintre cei care fac boală gravă ajung să moară. Acum pare că nu e mult, dar de exemplu în aviaţie cam una din 2 milioane de decolări ajunge la prăbuşire. E mult mai puţin şi totuşi multora le e teamă de avion. Aşa şi cu boala. M-am mai relaxat totuşi când am constatat că soţia mea n-a luat, deşi a avut pacienţi cu COVID 19. Pentru că s-a protejat foarte bine şi încerc şi eu să fac la fel” , a precizat jurnalistul pentru okmagazine.ro.

Regretul jurnalistului este că nu a apucat să petreacă timp alături de părinții săi, care locuiesc la țară. De asemenea, acestuia îi lipsesc evenimentele, conferințele, concertele și spectacolele de teatru.

”Am descoperit că mă descurc foarte bine singur (bine, aşa era şi înainte), dar că îmi lipsesc evenimentele – conferinţe, concerte, cinema, teatru. Dar cel mai mult mi-a lipsit să dorm în casa mamei de la ţară. Pentru că e în vârstă şi la grupa de risc, am fost acolo doar cu mâncare, şi aia lăsată pe prispă. Asta mi-e dor să fac, să stau acolo câteva zile măcar, la Bârla, judeţul Argeş” , a povestit Lucian Mîndruță.

Lucian Mîndruță susține că se va vaccina împotriva coronavirusului în momentul în care acesta va ajunge în România, precizând că anumiți oameni pot separa credința de știință, iar el face parte din acea categorie.

”Cred că de-aia e şi aşa supărată o parte din lumea religioasă pe vaccin: pentru că minunea nu vine din ceruri, şi asta strică un pic din feng-shui-ul lor. Sigur, sunt şi mulţi oameni credincioşi care separă ştiinţa de credinţă şi înţeleg care e rolul fiecăreia. Eu şi cu ei ne vom vaccina” , a precizat Lucian Mîndruță.