Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu, urmăriţi penal de procurorii de la Parchetul General

Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de Mircea Negulescu, informează România TV, citând surse judiciare.

21 mai 2018, 16:39
Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu, urmăriţi penal de procurorii de la Parchetul General

Lucian Onea şi Mircea Negulescu au calitatea de suspecţi, în dosarul fostului deputat PSD, Vlad Cosma, în care se invoca listele de martori. În plângerea făcută de fostul deputat este vorba despre modul în care cei doi procurori ar fi instrumentat anumite dosare de pe rolul DNA Ploiești, despre anchete care ar fi fost făcute abuziv și despre modul în care ar fi fost falsificate anumite declarații ale martorilor.

Citeşte şi Instanţa supremă admite cererea DNA de redeschidere a dosarului în care este vizat fostul procuror Mircea Negulescu

De altfel, Inspecţia Judiciară a demarat acţiunea disciplinară faţă de şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, faţă de procurorul Alfred Savu şi faţă de fostul procuror Mircea Negulescu, urmând ca CSM să stabilească în ce fel vor răspunde aceştia.

Inspectorii judiciari spun că Lucian Onea a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor probe falsificate, în timp ce Mircea Negulescu şi Alfred Savu au divulgat măsurile de protecţie a martorilor.