Lucian Romașcanu, prima reacție după ce Florin Cîțu a fost propus premier: ”Se vor întoarce de la Cotroceni cu alt nume”

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că președintele Klaus Iohannis nu îl va propune premier pe Florin Cîțu, politicianul votat de PNL pentru a fi propus premier la consultările de la Cotroceni.

09 dec. 2020, 19:22
Lucian Romașcanu, prima reacție după ce Florin Cîțu a fost propus premier: ”Se vor întoarce de la Cotroceni cu alt nume”

Lucian Romașcanu susține că PNL nu are resursă umană, iar liberalii nu se vor întoarce de la consultările de la Cotroceni cu această propunere de premier.

Citește și: Ludovic Orban, anunţ-bombă după ce Florin Cîţu a fost propus premier: Iohannis l-a propus

Lucian Romașcanu: ”Ca sa incep cu o gluma, cum spune Divertis, sunt sidefat. Cred ca va fi candidatul ‘Era sa fie premier a doua oara’. Nu are cum sa fie candidat nici intr-un film. A fost propus prima oara la misto, pentru a cadea acel guvern si a se merge la anticipate. Ne spune un lucru extrem de trist despre acest partid, dansii nu au resursa umana. Din punctul meu de vedere, cred ca aceasta este propunerea cu care PNL se duce la Cotroceni, nu si propunerea cu care se intoarce”, a declarat Lucian Romașcanu la Antena 3.

Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL

Biroul Politic Național al PNL a votat, miercuri, ca propunerea de premier a liberalilor să fie ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. A fost o singură abținere, a lui Dan Motreanu, au precizat sursele citate.

Florin Cîțu este  propunerea  de premier votată în Biroul Politic Naţional al  PNL. Propunerile vehiculate până acum în spaţiul public erau Nicolae Ciucă, Florin Cîţu şi Ilie Bolojan.

”Vreau să le mulţumesc colegilor pentru numire şi preşedintelui partidului, Ludovic Orban. Este o onoare această nominalizare. Obiectivul principal, în perioada următoare, este să formăm majoritatea parlamentară. Este nevoie de un Guvern votat cât mai repede!” , a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.