Economica.net: Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate. Muncitorii sunt neplătiţi de trei luni

Şantierele de la Pasajul Doamna Ghica şi cel din Prelungirea Ghencea au fost abandonate, în condiţiile în care muncitorii nu şi-au mai primit salariile de luni. De asemenea, furnizorii nu au mai livrat materialele pentru că nu au mai fost plătiţi, au declarat pentru Economica.net surse din cadrul Trustrului de Clădiri Metropolitane (TCM), constructorul celor două proiecte.

31 dec. 2020, 09:50
Economica.net: Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate. Muncitorii sunt neplătiţi de trei luni

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate, spre disperarea şoferilor. Economica.net a surprins imagini dezolante de pe şantierul părăsit de la Doamna Ghica, devenit de mai multe luni coşmarul locuitorilor din cartierul Colentina.

După schimbarea conducerii la Primăria Capitalei, mii de angajaţi ai unor companii municipale nu și-au încasat  salariile pe ultimele trei luni. Situația este cu atât mai delicată cu cât unii dintre ei lucrau la marile proiecte de infrastructură din Capitală, precum Pasajul Doamna Ghica și lărgirea Prelungirea Ghencea, care au fost lăsate acum de izbeliște.

„Când era Firea, lucram în două ture, muncitorii începeau lucrările de la 7 dimineața. Încasam facturile și a doua zi plăteam furnizorii”, au declarat surse din cadrul TCM, pentru Economica.net.

Citeşte şi: Pasajul Doamna Ghica în varianta cu tramvai. Ce modificări ar putea apărea în trafic

Angajaţii nu şi-au primit salariile pe ultimele trei luni. Cea mai recentă plată a fost lichidarea pe luna septembrie, spun sursele citate.

„Furnizorii sunt neplătiți, nu ne mai dau materiale. Sunt sute de somații și notificări de plată. Direcția de Mari Proiecte nu anunță nimic, dacă intră lucrările în conservare. În ritmul acesta, nu vom mai putea reporni lucrările”, au afirmat surse sub protecţia anominatului, conform Economica.net.

Lucrările de pe şantierul Pasajului Doamna Ghica au fost abandonate din 7 decembrie, după cum susţin pasionaţii de infrastructură.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate. Imagini dezolante de pe şantier

 

Recent, primarul general Nicuşor Dan anunţa că mai multe companii municipale vor fi lăsate fără active. Pasionații de infrastructură au atras atenția că lucrările la cele două mari proiecte din București sunt realizate cu utilaje de la Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje (CMSPP). În acest context, este neclar cum vor mai fi continuate lucrările, dacă vor mai fi reluate.

Citeşte pe Economica.net care a fost reacţia Primăriei Capitalei după ce lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate