Lucrătoarele umanitare GRETA şi VANESSA răpite în Siria s-au întors în Italia

Cele două lucrătoare umanitare italience răpite vara trecută în nordul Siriei şi eliberate joi au ajuns vineri dimineaţa la Roma, a constatat o jurnalistă AFP.

16 ian. 2015, 07:08
Lucrătoarele umanitare GRETA şi VANESSA răpite în Siria s-au întors în Italia

Greta Ramelli, în vârstă de 20 de ani, şi Vanessa Marzullo, în vârstă de 21 de ani, au venit în Italia cu un avion din Turcia care a aterizat pe Aeroportul militar Ciampino, în apropiere de capitala italiană, vineri dimineaţa.

Tinerele lucrătoare umanitare au fost întâmpinate la aeroport de către ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni. Zâmbind sfios, fetele au răspuns salutului ministrului şi au intrat în aeroport fără să vorbească sau să dea declaraţii presei.

Citeşte şi Două activiste din Italia, RĂPITE de terorişti. Imagini în premieră cu tinerele în captivitate VIDEO

Ele au fost duse la un spital pentru a li se verifica de sănătate. Cele două activiste umanitare vor fi audiate de către Parchetul antiterorist de la Roma, care a deschis o anchetă referitoare la răpirea lor.

Tinerele, originare din Lombardia (nord), au fost date dispărute pe 31 iulie, în apropiere de Alep, în nordul Siriei, unde ajunseseră cu trei zile înainte, din Turcia, pentru a participa la un proiect umanitar.