Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre deficienţa de vitamina D

Inchipuie-ti ca exista un nutrient care ti-ar putea proteja oasele, creierul, inima si sa te ajute sa traiesti mai mult. Este suta la suta gratis, tot ce trebuie sa faci pentru a-l avea este sa iesi afara. In aceste conditii, toata lumea l-ar putea avea, nu? Ei bine acel nutrient chiar exista, este vorba despre vitamina D, care este create de celule atunci cand pielea este expusa la soare. In ciuda celor spuse mai sus sunt o multime de oamni care prezinta deficit de vitamina D.

27 aug. 2015, 20:23
Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre deficienţa de vitamina D

Iata ce trebuie sa stii despre acest nutrient si cum un nivel scazut iti poate afecta sanatatea:

De are organismul nevoie de vitamina D

Vitamina D ajuta corpul sa absoarba calciul, care este vital in formarea si mentinerea unor oase si dinti sanatosi. Cercetarile au aratat ca acest nutrient actioneaza asemeni unui hormon si joaca un rol in in reglarea tensiunii arteriale, a greutatii si a starii de spirit. Iar un studiu a aratat ca un nivel propice de vitamina D poate proteja impotriva dezvoltarii unor afectiuni periculoase precum cancerul si bolile de inima. Atunci cand adultii nu au suficienta vitamina D in organism, pot suferi de osteomalacie (inmuierea oaselor), osteoporoza si slabirea muschilor.

De asemenea, vitamina D este un component cheie a dezvoltarii creierului, iar o deficienta a acestui component duce la scaderea energiei sau la depresie.

1. Soarele este cea mai buna sursa

Corpul poate sa produca de unul singur vitamina D, insa numai atunci cand pielea este expusa razelor soarelui. Pentru cei mai multi dintre oameni, petrecerea a 5-30 de minute la soare, de doua ori pe saptamana, este suficienta pentru ca organismul sa sintezizeze vitamina D intr-o cantitate suficienta. Razele soarelui trebuie sa ia contact cu pielea de pe fata, brate sau picioare, fara ca acestea sa fie acoperite de crema de protectie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO