Lucruri pe care educatorii şi învăţătorii ar vrea ca părinţii să le ştie

Deşi pare mult până la toamnă, când mulţi părinţi îşi vor duce pentru prima data copiii la grădiniţă sau la şcoală, timpul trece repede şi ar trebui să îi pregătiţi pe cei mici pentru nouă etapă din viaţă lor. Iată câteva lucruri pe care educatorii şi învăţătorii ar vrea că părinţii să le ştie.

05 mart. 2018, 09:14
Lucruri pe care educatorii şi învăţătorii ar vrea ca părinţii să le ştie

Treaba ta nu s-a terminat dupa ce ai lasat copilul la gradinita/scoala
Multi parinti cred ca, odata ce si-au lasat copiii la gradinita sau la scoala, este treaba educatorilor si invatatorilor sa ii educe pe cei mici. Lucru total neadevarat. Educatorii si invatatorii au nevoie de parteneri de incredere si cine poate fi mai de incredere decat parintii copiilor. Informati educatorii/invatatorii despre evenimentele din viata familiei care ar putea sa influenteze comportamentul copiilor, astfel incat acestia sa stie cum sa ia copilul si cum sa vorbeasca cu el.

Stimuleaza curiozitatea copilului
Gradinita si scoala sunt locuri unde copilul invata, nu sunt locuri unde sa-ti lasi copilul cat esti tu la serviciu. Asadar, stimuleaza copilul sa fie curios, sa puna intrebari, sa fie atent, sa ceara sfatul atunci cand nu stie, sa fie activ, sa nu fie timid.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.