Lucruri pe care n-ar trebui să le faci când eşti furios

Oamenii înţelepţi consideră furia o slăbiciune. Sentimentul furiei îţi afectează creierul, ceea ce va avea ca rezultat luarea unor decizii greşite. Tocmai de aceea este indicat să ai răbdare şi să eviţi luarea unei decizii atunci când eşti supărat, pentru a nu avea regrete mai târziu.

12 oct. 2014, 19:14
Lucruri pe care n-ar trebui să le faci când eşti furios

Este demonstrat ştiinţific că supărarea are un efect negativ asupra sănătăţii fizice şi mentale producând aceleaşi rezultate rele ca şi stresul. În plus, furia îţi poate distruge realatiile sociale, personale şi profesionale. Tocmai de aceea, supărarea are influenţă negativă în viaţa ta. Cea mai bună modalitate pentru a evita greşelile făcute în stare de enervare este să te calmezi şi abia mai apoi să vezi ce este de făcut.

Iată câteva lucruri pe care n-ar trebui să le faci când eşti furios:

1. Să postezi pe reţelele de socializare

Din nefericire, mulţi oameni au tendinţa de a folosi reţelele de socializare pentru a-şi exprima sentimentele de furie şi astfel citesc despre ele foarte multe persoane. Ar trebui să-ţi faci un obicei şi să nu postezi niciodată când eşti într-o astfel de stare emoţională. Nu este cea mai bună decizie de a le dezvălui tuturor cum te simţi pe moment, întrucât rişti să te alegi cu o reputaţie negativă în societate. Ca să nu mai vorbim şi de faptul că aşa le vei strica starea de spirit şi prietenilor tăi. Încearcă să-ţi accentuezi partea pozitivă a ta şi nu slăbiciunile.

2. Să iei decizii

Când vrei să iei o hotărâre ar trebui să cântăreşti bine implicaţiile, atât cele pozitive cât şi cele negative. Tocmai de aceea este de preferat să faci asta când eşti calm, când mintea îţi este limpede. Dacă iei o decizie când te afli sub presiunea sentimentelor negative, poţi regreta mai târziu.

Citeşte şi Cele mai periculoase minciuni la care să renunţi

3. Să vorbeşti cu cineva

Este normal să vorbeşti despre problemele tale sau despre ce te frământă, însă numai cu oamenii în care ai încredere, pentru că alţii te-ar putea înţelege greşit şi în curând ai putea deveni subiect de bârfe. Prietenii de încredere ţi-ar putea da un sfat legat de cum să scapi de supărare şi să te bucuri de viaţă. Este totuşi de preferat să scapi de furie atunci când eşti singur. Cu cât mai puţini oameni ştiu anumite lucruri despre tine, cu atât cresc şansele că reputaţia ta să rămână intactă.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO