Lucruri pe care nu le ştiai despre aventurile de-o noapte

Sa nu ne mai ascundem dupa deget: relatiile pasagere, de cateva ore, au ajuns sa defineasca tot mai des viata amoroasa a femeii moderne, emancipate, si a barbatului singur si mereu ocupat.

10 iul. 2018, 07:42
Lucruri pe care nu le ştiai despre aventurile de-o noapte

In atmosfera difuza a cluburilor de noapte si in clinchetul de pahare din barurile aglomerate, ideea unui trup cald si disponibil ni se infatiseaza ca un substitut facil, la indemana, pentru iubire.

Si cine ne poate condamna?

Multe se spun despre cei care cauta romantismul pe calea cea mai scurta, fara ocolisuri si echivocuri. Daca esti si tu unul dintre ei, probabil simti ca viata de noapte nu mai ascunde de mult secrete pentru tine. Insa, chiar daca ai impresia ca nu faci decat sa profiti de moment si sa-ti traiesti fara griji zilele de burlac/burlacita, de fapt alegerile pe care le faci sunt mult mai cerebrale decat crezi.

Cu alte cuvinte, chiar si un spirit liber, dornic de explorarea propriei sexualitati, ia decizii tot cu creierul, si nu cu inima (sau alte parti ale corpului).

De fapt, neurologia – mai exact, neurochimia – joaca un rol vital in viata ta sexuala.

Te-ai intrebat vreodata ce spune stiinta despre aventurile de-o noapte?

S-ar putea sa afli cateva lucruri surprinzatoare…

1. Cand vine dimineata, avem emotii diferite

Nu degeaba se zice ca dragostea e ca un drog. Senzatiile pe care le experimentam sub imperiul atractiei catre o alta persoana sunt comparabile cu cele incercate de dependentii de cocaina, la modul cel mai propriu. Creierul e invadat de „hormonii fericirii”, substante chimice care regleaza starea de spirit, facandu-ne sa devenim joviali, sa ni se trezeasca interesul sexual si sa ne creasca stima de sine. Toate acestea duc, inevitabil, la decizii nu tocmai inspirate in miez de noapte, si mai apoi la remuscari in dimineata de dupa. Asta cu precadere in cazul femeilor. Un sondaj realizat de psihologii de la Durham University (Anglia) pe 3.300 de respondenti – in numar egal femei si barbati – a scos la iveala ca, dupa o aventura de o noapte, aproape jumatate dintre femei ajung sa regrete experienta in zorii implacabili ai zilei, spre deosebire de doar 20% dintre barbati.

2. Sexul la intamplare, leac pentru o inima ranita

Atunci, de ce o mai facem (seara dupa seara)? Totul tine de motivatia emotionala, de conjunctura afectiva in care apare oportunitatea de a face sex, chiar si cu un strain; de ce anume ne lipseste pe plan sentimental si cat de mare e golul pe care incercam sa-l umplem.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.