Lucruri pe care nu le ştiai despre Crăciun. Câţi kilometri călătoreşte Moş Crăciun? Cel mai mare cadou de Crăciun din istorie

Craciunul este o sărbătoare atât de mare, încât multe economii se bazează pe această perioadă din an. Nici nu ar trebui să ne mire faptul că, dacă Grinch ar fură într-adevăr Crăciunul, comerțul internațional ar suferi puternic, pierderile fiind de dimensiuni aproape apocaliptice.

19 dec. 2018, 21:02
Lucruri pe care nu le ştiai despre Crăciun. Câţi kilometri călătoreşte Moş Crăciun? Cel mai mare cadou de Crăciun din istorie

Iata 13 lucruri pe care nu le stiai despre Craciun.
1. Vasc

Vascul este o planta erbacee semiparazita, care creste pe tulpinile plantei gazde, avand aspectul unor tufe ramuroase, ingrosate la noduri, de unde se pot rupe cu usurinta. Plantele „gazda” sunt infestate prin gainatul unor pasari care au mancat semintele plantei parasite. Asa ca, data viitoare cand iti saruti jumatatea sub vasc, aminteste-ti ca o faci sub o planta parazitara.
2. Ziua de 25

Nu se stie exact cand s-a nascut Iisus Hristos. In secolul al IV-lea, Biserica Catolica a hotarat ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa fie celebrate la data de 25 decembrie.
3. Cumparaturi nebune

Potrivit statisticilor, in Statele Unite cumparaturile de Craciun reprezinta 1/6 din piata totala de retail.
4. O brad frumos

Desi in multe culturi se impodobeste bradul de Craciun din timpuri stravechi, prima certificare istorica a fost atestata in secolul al XVI-lea in cultura crestina germana. Totusi, cea mai cunoscuta poveste este cea a lui Martin Luther care a imbodobit bradul de Craciun fiind inspirat de stelele care straluceau printre crengile brazilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...