Lucruri pe care să le eviţi când vizitezi un bebeluş

Proaspeţii părinţi sunt obosiţi. Foarte obosiţi. Sunt fericiţi, copleşiţi, speriaţi, mândri. Dar obosiţi. Aşa că poţi oricând să te oferi să îi ajuţi.

31 aug. 2018, 20:22
Lucruri pe care să le eviţi când vizitezi un bebeluş

Iar cand ajungi la ei in casa, ai grija sa eviti urmatoarele 12 lucruri. Cel mai probabil prietenii tai se vor sfii sa ti le spuna in fata. 

1.   NU fuma

Fumatul la mana a treia inseamna ca bebelusul sa intre in contact cu hainele tale mirosind a tutun, cu respiratia ta mirosind la tigari. Atunci cand vizitezi un bebelus ai grija sa ai haine noi, curate. Nu fuma inainte sau in timpul vizitei, chiar daca fumezi afara. 

2.   Nu bea lichide fierbinti in preajma copilului

Nu este nimic mai terifiant decat sa vezi pe cineva sorbind dintr-o ceasca fierbinte pe deasupra capului bebelusului. Poti bea linistit tot ce vrei, numai ca nu este indicat sa faci asta in timp ce tii in brate un bebelus. 

3.   Nu iti lua copiii in vizita

Cum spuneam, intr-o casa cu copil mic, toata lumea este obosita. Oricat de dragalasi si cuminti ar fi copiii tai, tot se mai face galagie si nu multi au chef de ea. Ofera-te sa te duci singur, fara copii, in vizita, si vezi ce au de spus gazdele. 

4.   Nu te speli pe maini

Mainile tale pot parea curate, insa cu siguranta sunt pline de germeni. Inainte de a atinge bebelusul, gandeste-te pe cate lucruri ai pus mana, iar toti germenii pot ajunge pe bebelus care nu are inca un sistem imunitar bine dezvoltat. Spala-te pe maini inainte de a lua un bebelus in brate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.