Lucruri pe care ţi le transmite un bebeluş când plânge

Să-ţi auzi copilul plângând poate fi un factor mare de stres pentru părinţi. Inima îţi bate cu putere, devii anxios, iar dacă eşti o mamă care alăptează, sânii vor începe să te doară imediat ce-ţi auzi copilul plângând. Copilul este prea mic să-ţi explice ce vrea, aşa că o iei pe ghicite.

26 apr. 2016, 19:46
Lucruri pe care ţi le transmite un bebeluş când plânge

Are scutecul ud? Ii e frig? Ii e foame? E obosit? E plictisit? Il doare ceva? Daca raspunsul este negativ la toate intrebarile de mai sus, ia in calcul urmatoarele 8 posibilitati expuse de specialistii site-ului bellybelly.com.au.

„Nu plang ca sa te manipulez”

Atunci cand plange, bebelusul are un motiv. Plansul este forma lui de a vorbi. Chiar daca este satul, are scutecul schimbat, nu este nici plictisit, nici obosit, plange pentru ca are un motiv. Fie ii este dor de tine si vrea sa-ti simta mirosul, fie vrea sa se simta confortabil in bratele tale.

„Faci o treaba grozava”

Daca bebelusul tau plange nu inseamna ca esti un parinte groaznic. Nu trebuie sa te lasi prada emotiilor si nu-ti pierde increderea in tine. Poate ca cel mic are nevoie de putina distractie, iar tu te pricepi cu siguranta sa-ti faci copilul fericit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.