Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de căsătorie

Chiar si atunci cand o relatie merge perfect si te gandesti la casatorie, trebuie sa iei in calcul cateva lucruri foarte importante. “Sa fii indragostit este un sentiment extraordinar, insa sa ramai indragostit este o adevarata arta”, spune Kim Leatherdale, consilier marital. Iata 7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a spune DA.

13 mai 2015, 19:49
Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de căsătorie

Oamenii se schimba

Lucrurile si oamenii de schimba. Nimic nu mai ramane la fel. Oamenii continua sa creasca, sa se implineasca, asa ca fii pregatit pentru asta inainte sa faci pasul cel mare. Dupa casatorie, oamenii au tendinta sa se schimbe si sa nu mai fie tot timpul persoana care era inainte de a semna actele la starea civila. Lasa loc schimbarilor si invata sa te adaptezi lor.

Nu toata lumea este monogama

Asta nu inseamna ca nu te iubeste. Insa sunt persoane care, pur si simplu, nu pot fi fideli unei singure persoane pentru tot restul vietii. Statisticile spun ca 22% dintre barbatii casatoriti si 14% dintre femeile casatorite isi insala partenerii in timpul casniciei. Fii cat mai onest cu partenerul de viata, comunicarea este cheia pastrarii unei relatii solide, care va reduce riscul unei infidelitati.

Partenerul tau nu va face tot timpul ce vrei tu

Fiecare om are propria individualitate si oricat de mult ai incerca sa-l “croiesti” dupa chipul si asemanatarea ta, este foarte posibil sa nu reusesti. Partenerul nu va face intotdeauna ceea ce iti doresti sa faca, nu va spune ceea ce iti doresti sa spuna, iar astfel vor aparea situatii de dezamagire, frustrare. Important este sa-ti dai seama ca facem cu totii greseli, doar suntem oameni. Vorbeste deschis cu partenerul, exprima-ti nevoile, sentimentele si incercati impreuna sa rezolvati problemele aparute, astfel incat acestea sa nu destabilizeze armonia si fericirea in cuplu.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro