Lucrurile pe care nimeni nu ţi le spune despre cezariană

Foarte la modă printre însărcinate, speriate de durerile nașterii vaginale, cezariana nu este chiar o procedură simplă – implică o serie de manevre la care nu te-ai aștepta, iar mămicile care au născut prin cezariană descriu o mulțime de senzații, care mai de care mai ciudate. Uite 11 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre cezariană.

23 iul. 2014, 10:18
Lucrurile pe care nimeni nu ţi le spune despre cezariană

Tot ți se face toaleta vaginală

Supriză – deși bebelușul nu iese pe calea normală, zona vaginală tot este implicată în operația cezariană și recuperarea după operație. Înainte de operația propriu-zisă ți se va introduce în vezica urinară un cateter pentru drenarea urinei pe timpul operației, iar după nașterea prin cezariană, ți se face toaleta vaginală (minim o dată pe zi) – pentru a curăța orice scurgeri post-operatorii.
 
Vei avea frisoane

Dacă ți s-a făcut o anestezie spinală, este foarte probabil să ai frisoane sau să-ți simți corpul scuturat de spasme – senzația este extrem de stranie, cu atât mai mult cu cât simți să se apropie un nou spasm, dar nu poți controla în vreun fel mișcarea. Efectul secundar al anesteziei nu durează însă foarte mult, dispărând în câteva ore.

Continuarea pe Unica.ro.