Lucrurile pe care nu ştiai că le poţi face cu un pahar de OŢET

Cu siguranţă ai oţet în bucătărie, însă probabil îl foloseşti numai la gătit. Ei bine, iată 10 întrebuinţări inedite ale acestuia.

20 feb. 2015, 11:19
Lucrurile pe care nu ştiai că le poţi face cu un pahar de OŢET

Improspateaza mirosul pantofilor – pulverizeaza putin otet in interiorul pantofilor tai, pune-i apoi intr-o puga si baga-i in congelator. Dimineata ii poti scoate si vei observa ca nu mai emana niciun miros.

Omoara buruienile din gradina – vrei sa scapi de buruienile care iti acapareaza gradina, insa nu vrei sa folosesti solutii chimicale periculoase pentru copiii si animalele tale? Putin otet te va scapa de durerile de cap!

Zugraveste impecabil – inainte de a aplica vopseaua lavabila, curata peretii si usile cu o carpa imbibata in otet pentru a te asigura ca aceasta va avea aderenta atunci cand va fi aplicata.

Citeşte şi 12 întrebuinţări surprinzătoare ale zahărului în gospodărie

Desfunda scurgerile de la chiuveta – pune o cana de bicarbonat de sodiu pe scurgerea de la chiuveta si adauga apoi peste un pahar cu otet. Reactia s-ar putea sa te sperie putin, insa rezultatul merita tot efortul. Clateste la final cu apa calduta.

Indeparteaza in mod igienic gainatul – gainatul de pasare este toxic asa ca, daca ai un papagal pe post de animal de companie, trebuie sa stii ca otetul face minuni atunci cand vine vorba despre indepartarea urmelor lasate de prietenul tau necuvantator.

Fragezeste carnea – un pahar de otet pus peste carnea pe care o vei gati mai tarziu, ii va oferi acesteia o textura frageda.

Omoara musculitele – pune folie de plastic deasupra unui pahar cu otet si fa apoi cateva gauri in folie cu ajutorul unei scobitori. Musculitele isi vor gasi sfarsitul in paharul de otet.

Citeşte şi Cel mai SIMPLU MOD de a curăţa VASELE de bucătărie VIDEO EXPLICATIV

Te scapa de cosuri – prepara o solutie cu o parte de otet la 10 parti de apa. Aplica solutia pe fiecare cos in parte si vei observa ca acestea vor disparea.

Iti curata ochelarii – otetul pus pe un servetel iti va face ochelarii sa arate ca noi.

Descopera mai multe pe feminis.ro.