Lucrurile pe care nu ţi le spune nimeni despre ce se întâmplă după naştere

Ai citit o grămadă de cărți despre sarcină și momentul nașterii și ai văzut prin filme că ai dureri, apoi doctorii îți spun să împingi și bebelușul vine pe lume. Dar ce se întâmplă imediat după ce auzi primul orăcăit? Uite ce se întâmplă după naștere – câteva lucruri pe care nu ți se spune nimeni și pe care, mămicile care au trecut prin experiența nașterii preferă să le uite.

25 iul. 2014, 10:50
Lucrurile pe care nu ţi le spune nimeni despre ce se întâmplă după naştere

Poți avea frisoane

Schimbările hormonale majore care se petrec încă din primele ore după naștere pot cauza frisoane destul de violente. Acestea pot apărea și ca reacție secundară la anestezie sau în urma eliberării de endorfine. Nu te îngrijora – tremuratul va trece în câteva ore după naștere și te vei putea bucura de bebelușul pe care l-ai adus pe lume.

Citeşte şi Lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre NAŞTERE
 
Nu scapi de copci

Ai auzit că epiziotomia nu mai este o procedură de rutină și că rămâne la latitudinea medicului dacă face sau nu incizia. Dar este puțin probabil că vei scăpa de copci, mai ales dacă naști pentru prima oară. Vestea bună este că, dacă ai optat pentru o anestezie epidurală, nu vei simți nici incizia, nici cusăturile. Oricum, ar fi bine să reziști tentației de a trage cu coada ochiului (și cu ajutorul oglinzii) la cicatricea ta – te va șoca să vezi zona inflamată și cusută (și dacă îți treci mâna peste porțiunea respectivă când te speli te vei cam îngrozi….). Zona se va vindeca în timp și vei uita că ai fost ”ruptă” și cusută cât ai zice… bebe! Doar el merită totul, nu?

Mai multe lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre ce se întâmplă după naştere pe Unica.ro.