Ludovic Orban, după ce Rareş Bogdan i-a numit "imbecili" pe cei care conduc ţara: "A fost o reacţie emoţională"

Publicat: Joi, 09 Aprilie 2020 21:21 // Actualizat: Joi, 09 Aprilie 2020 21:45 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a declarat, joi seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România9”, că exodul românilor spre țările care caută muncitori sezonieri va continua și că el nu poate fi oprit.

CORONAVIRUS. "În jur de 80-90.000 de români vor pleca în străinătate, la munci sezoniere. Nu știu câți au plecat, până acum. Din informațiile mele, nu cred că au fost testați. Nu avem nicio pârghie legală de a împiedica cetățeni români de a fi angajați la companii străine. Dacă ar avea oferte în țară de la fermierii români sau de la angajatori, probabil nu ar pleca.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

La ora actuală, în România, există un milion de contracte de muncă suspendate, 300.000 de contracte încetate. În România, au venit din țări din Uniunea Europeană sau din afara ei, peste 250.000 de români. Absorbția acestei forțe de muncă este imposibilă, azi. După ce trecem de vârful epidemiei, se va relua activitatea.

Nu înseamnă că noi vom mai tolera ce s-a întâmplat la Cluj! Trebuie o corelare a zborurilor, o planificare a lor, o distanțare socială. Vom reglementa procedura prin care acești români se vor deplasa către țările în care au contracte.", a declarat Orban. 

Premierul i-a răspuns și subalternului său, Rareș Bogdan, care i-a numit "imbecili" pe cei care conduc țara. "A fost o reacție emoțională. Inclusiv pe mine m-a marcat, când am văzut.", a adăugat Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune despre situaţia de la Cluj că „părem imbecilii planetei".

„Izolare sau bătaie de joc? Alooooooooooooo????? E Stare de Urgență!!!!!!!!!!!!!!!! Nu se poate așa ceva! De ce mai ținem oamenii în izolare și cerem disțantare socială dacă avem astfel de acțiuni???? Suntem nebuni chiar toți în țara asta!!!!!???? Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni în Aeroportul Cluj!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

În opinia acestuia, dacă tot au venit acasă, muncitorii trebuie păstrați și să fie dezvoltată agricultura românească.

„Aici, producătorii și cultivatorii duc lipsă de forță de muncă și noi ne trimitem forța de muncă pentru agricultură în Italia și Germania. Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, nu cred că este ok. Trebuie găsite alte soluții. Și Nuuuu în Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost în epicentrul infectărilor cu COVID19. Mai bine chemați marii agricultori români și producători/cultivatori și analizăm dacă le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 eur care reprezintă chiriile și cheltuielile că nu sunt oamenii acasă și ne dezvoltăm în sfârșit Agricultura!!!!!! Nu putem să importăm în continuare pătrunjel, ceapă, cartofi, usturoi și drojdie! Părem imbecilii planetei", a adăugat liderul PNL

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeroport cluj Ludovic Orban Rareş Bogdan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H