Ludovic Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh, fina lui Liviu Dragnea

Premierul Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului.

08 dec. 2019, 08:12
Ludovic Orban a dat-o afară pe Sevil Shhaideh, fina lui Liviu Dragnea

Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sevil Shhaideh a fost propusă de pentru dfuncția de premier în decembrie 2016, de către Liviu Dragnea, președintele PSD. De altfel, Sevil Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea. Propunerea a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis.

Sevil Shhaideh este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, alături de mai mulți oficiali ai Ministerului Dezvoltării și de la nivel local.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul procurorilor.