Ludovic Orban a dezvăluit că ia în considerare candidatura sa la alegerile prezidențiale: „Sunt un om serios, care are o gândire strategică”

Ludovic Orban a dezvăluit că ia în considerare candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024.

27 mai 2021, 16:06
Ludovic Orban a dezvăluit că ia în considerare candidatura sa la alegerile prezidențiale: „Sunt un om serios, care are o gândire strategică”

Ludovic Orban a dezvăluit că ia în considerare candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024.

„Până în 2024 avem un preşedinte al României, Klaus Iohannis, noi suntem în parteneriat cu preşedintele României. Până în 2024 mai este timp pentru a lua decizii. Sigur că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL am în calcul şi această eventualitate, că sunt un om serios care are o gândire strategică”, a declarat Ludovic Orban.

Orban anunţă ce s-a decis la discuţiile cu oficialii UE privind creşterea TVA

Preşedintele PNL

şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Constanţa, că nu sunt adevărate informaţiile potrivit cărora oficialii europeni ar fi solicitat României creşterea TVA şi a altor taxe, în vederea reducerii deficitului bugetar.

„Înţelegerea pe care o avem cu Comisia Europeană vizează planul care a fost convenit de comun acord de reducere a deficitului bugetar, gradual, până sub limita de 3% din PIB. Comisia Europeană nu ne solicită să majorăm taxe, ne solicită să avem o politică bugetară, o politică fiscală care să permită atingerea ţintelor de reducere graduală a deficitului care sunt stabilite. În momentul în care a demarat procedura de deficit excesiv, noi am comunicat constant pe această temă”, a menţionat Ludovic Orban.

„Suntem într-o perioadă de schimbare majoră, aş spune aproape o revoluţie în domeniul energiei. În special ca urmare a ‘green deal – ului’, a noii politici europene, în următoarea perioadă va trebui să facem investiţii masive în producerea de noi capacităţi de energie şi dezvoltarea de astfel de capacităţi de energie care să fie prietenoase cu mediul şi care să permită producerea energiei cu cele mai moderne tehnologii, cele mai mari randamente, astfel încât să asigurăm competitivitate economiei româneşti.

Competitivitatea depinde în mare măsură de modul în care este produsă energia, de preţurile pentru energie electrică, iar ţinând cont de consecinţele anticipate pe termen mediu şi lung ale politicii verzi de la nivel european, evident că noi va trebui să creştem capacităţile de producţie semnificativ şi cred că trebuie să investim major din toate resursele posibile”, a afirmat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Citiți și Ludovic Orban, despre majorarea vârstei de pensionare: Au fost discuţii cu Comisia Europeană, dar nu s-a luat o decizie!