Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre PENSIILE SPECIALE. Ce se întâmplă cu rentele viagere ale SPORTIVILOR

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD Adrian Solomon la proiectul de eliminare a pensiilor speciale, cu privire la sportivi, artişti şi oameni de ştiinţă.

22 ian. 2020, 15:49
Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre PENSIILE SPECIALE. Ce se întâmplă cu rentele viagere ale SPORTIVILOR

Ludovic Orban a fost întrebat dacă PNL va face ceva referitor la păstrarea pensiilor speciale pentru magistraţi, având în vedere protestele pe care aceştia le anunţă. Premierul a răspuns că nu este de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă de la Camera Deputaţilor.

Scandal pe PENSII. Guvernul, acuzat că doreşte distrugerea PILONULUI I

„Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Solomon, care a propus, şi din păcate s-a adoptat, a propus eliminarea pensiilor viagere pentru sportivi, a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti, pentru oameni de ştiinţă, sunt nişte excese pe care noi nu putem să le susţinem. Sigur că, odată ce s-a adoptat raportul, nu avem nicio garanţie că se răzgândeşte PSD, inventatorul pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că PNL a luat deja decizia politică de a susţine ca pensiile să aibă ca principal mod de calcul principiul contributivităţii: „Acesta este singurul principiu drept, corect, în care omul primeşte pensie în funcţie de cât a contribuit în perioada în care a fost activ, cu excepţia pensiilor de serviciu, care se acordă către cadrele militare”.