Ludovic Orban, anunţ despre voturile prin corespondenţă: Sunt câteva sute de plicuri nevalide!

Premierul României a făcut un anunţ cu privire la cum vor decurge alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Premierul susţine că pentru adversari, campania electorală nu s-a terminat încă, iar aceştia propagă fake news-uri în spaţiul public.

05 dec. 2020, 20:00
Ludovic Orban, anunţ despre voturile prin corespondenţă: Sunt câteva sute de plicuri nevalide!

Ludovic Orban susţine că a făcut o ultimă verificare a modului de pregătire a zilei votului. Şeful Guvernului a vorbit şi despre adversarii politici, care nu s-ar fi oprit din campania electorală şi ar aduce în spaţiul public ştiri fake-news.

Ludovic Orban: Aşa minciună gogomată n-am auzit

„Am făcut o verificare a modului de pregătire a zilei votului. În primul rând m-am interesat de situaţia cu privire la transmiterea materialelor necesare pentru exercitarea votului, de la prefect spre primării şi de la primării spre birourile electorale ale secţiilor de votare. Procesul este în curs, aproape de finalizare şi de asemenea am urmărit dispozitivul forţelor de ordine, care să asigure paza secţiilor de votare, care asigură ordinea publică.

Am verificat situaţia legată de materialele de protecţie sanitară şi alte aspecte care ţin de problemele la nivel de judeţ. Vor fi doi monitori ai ministerului în fiecare judeţ, în conformitate cu prevederile legale. M-am interesat cu privire la solicitarea urnei mobile. Acest proces se încheie la ora 20:00. Atunci vor fi centralizate datele.

Am văzut un fake news lansat de PSD, jenant, că nu se permite exercitarea dreptului de vot pentru un milion de români. Aşa minciună gogomată n-am auzit. Se vor asigura condiţiile pentru exercitarea voturilor. Campania electorală nu a încetat, sunt unii care lansează minciuni după minciuni. Exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă a fost aprobat la cerearea PNL.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Orban, despre voturile prin corespondenţă: Orice plic ajuns mai târziu a fost considerat nevalid

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în România au ajuns, prin Poşta Română, după data de 3 decembrie, câteva sute de plicuri cu voturi care, potrivit legii, nu pot fi considerate valide.

„Aici au ajuns (…) în jur de câteva sute (…) de plicuri cu voturi exprimate, care au venit după data de 3 decembrie. Ele nu pot fi considerate valide, aşa prevede legea. Tocmai din cauza asta, când li s-a comunicat că votul nu a fost valid, li s-a transmis şi posibilitatea că pot să voteze şi fizic.

Orice plic a ajuns mai târziu a fost considerat nevalid. Data de 3 decembrie a fost stabilită astfel încât dacă cineva, fie din cauza serviciului poştal din ţara unde se găseşte, fie din cauza faptului că poate a trimis plicul prea târziu, fie dintr-o altă cauză, nu poate să voteze valid prin corespondenţă, să i se permită exercitarea dreptului de vot fizic”, a spus, sâmbătă, Ludovic Orban la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Citeşte şi: Au apărut primele probleme la alegeri parlamentare 2020. Voturile prin corespondenţă, lipsă. Şeful AEP nu ştie dacă s-au pierdut sau sunt blocate la poştă