Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară. „Trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli”

Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară, în timpul şedinţei de Guvern. Premierul le-a cerut principalilor ordonatori de credite să aibă "extrem de mare grijă" în efectuarea cheltuielilor.

23 nov. 2020, 17:08
Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară. „Trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli”
Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară

Şeful Executivului susţine că scopul este menţinerea unui echilibru bugetar în aşa fel încât România să revină cât mai repede la un deficit bugetar de sub 3% din PIB.

Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară. „Cer ordonatorilor principali de credite să aibă extrem de mare grijă”

„Sigur că trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli. Cer ordonatorilor principali de credite să aibă extrem de mare grijă în efectuarea cheltuielilor, astfel încât să putem să menţinem un echilibru bugetar care să ne permită în anii următori să revenim cât mai repede posibil la un deficit bugetar de sub 3% din PIB, care într-adevăr să asigure un echilibru în ceea ce priveşte bugetul de stat şi bugetul general consolidat, dar şi bugetul asigurărilor sociale de stat”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern. Ludovic Orban, despre rectificarea bugetară: „Am avut o situaţie care a generat noi şi noi provocări”

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni proiectele de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat.

„Consiliile judeţene şi Primăriile solicită echilibrarea bugetelor locale pentru a face faţă cheltuielilor sociale. La nivelul CJ pentru Direcţiile Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului, iar la nivelul Primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale pentru a aloca resurse suplimentare către bugetele locale, astfel încât să facă faţă plăţilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Din acest motiv, a trebuit să suplimentăm Fondul de Rezervă al Guvernului care a utilizat resursele pentru face faţă cheltuielilor, fie în domeniul sănătăţii, fie al ordinii publice.

A trebuit să facem faţă şi unor plăţi care sunt necesare în cadrul diferitelor scheme de ajutorare a companiilor care au fost afectate de pandemia COVID. Şi aici a trebuit să asigurăm o rectificare”, a mai precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă când va avea loc rectificarea bugetară. Obiectivele prezentate de ministrul Finanţelor în timpul crizei COVID