Ludovic Orban, avertisment în şedinţa de Guvern. Sunt probleme cu plata salariilor. „Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent”

Ludovic Orban, avertisment în şedinţa de Guvern. Premierul a anunţat, vineri seară, că Executivul se confruntă cu o situaţie "fără precedent" deoarece sunt probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din zeci de judeţe din ţară.

27 nov. 2020, 21:22
Ludovic Orban, avertisment în şedinţa de Guvern. Sunt probleme cu plata salariilor. „Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent”
Orban, avertisment în şedinţa de Guvern. Sunt probleme cu salariile

Anunţul a fost făcut, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

„Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm astăzi două HG. Nu îmi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din subordinea Consiliilor Judeţene”, a anunţat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, avertisment în şedinţa de Guvern. „Este o situaţie critică”

„Nu ştiu cum şi-au bugetat aceste cheltuieli, cum au fost alocările. Cert este că în mai multe judeţe, cred că aproximativ 30 de judeţene, este o situaţie critică în care președinții de CJ reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale.

Va trebui să adoptăm o HG de alocare din fondul de rezervă a sumelor de bani necesare pentru plata salariilor pentru luna octombrie, pentru acele CJ care reclamă lipsa banilor, urmând ca pentru noiembrie şi decembrie să facem o analiză serioasă a modului în care şi-au construit bugetul”, a menţionat premierul.

Citeşte şi: Ludovic Orban a discutat cu Angela Merkel despre intrarea României în spaţiul Schengen

Ludovic Orban explică de ce nu sunt bani. „A fost an electoral”

„Toţi angajaţii vor primi salariile până la sfârşitul anului. Va trebui să avem atenţie în construcţia bugetului pe anul viitor astfel încât să nu mai permitem să ajungem într-o astfel de situaţie

Probabil au fost din cauza faptului că a fost an electoral. Foarte mulţi preşedinţi de CJ nu au respectat disciplina în construcţia bugetară şi nu au alocat sumele suficiente pentru cheltuielile de personal”, a mai precizat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a anunţat că Guvernul este nevoit să aloce fonduri suplimentare şi pentru indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Ne confruntăm cu o altă situaţie şi şi aici am solicitat Ministerului Dezvoltării, prefecţilor să ceară Primăriilor situaţia cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Am primit semnale din teritoriu că există întârzieri la plată atât în privinţa indemnizaţiilor, cât şi în privinţa salariilor asistenţilor.

Şi aici va trebui să adoptăm o HG astfel încât să putem să fim siguri că alocăm nişte bani astfel încât toate aceste persoane să beneficieze de sumele cuvenite”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Stadionul Steaua este gata! Gică Popescu: „E un moment extrem de emoţionant. Acesta a fost templul fotbalului românesc”


loading...