Ludovic Orban cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară. „Trebuie adoptate măsurile solicitate de preşedintele Iohannis”

PNL cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru revizuirea legislaţiei privind sistemul de localizare şi intervenţie rapidă pentru situaţii de urgenţă, pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, desfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale şi respingerea OUG privind Codul administrativ.

30 iul. 2019, 15:52
Ludovic Orban cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară. „Trebuie adoptate măsurile solicitate de preşedintele Iohannis”

„Având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viaţă şi la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de preşedintele României, Klaus Iohannis. Dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislaţiei în privinţa sistemului de localizare şi intervenţie rapidă pentru situaţii de urgenţă, precum şi o mai bună coordonare între instituţiile de ordine publică şi cele cu rol de anchetă.

Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituţionale de CCR, respingerea OUG privind Codul administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcţiei publice„, afirmă Ludovic Orban într-un comunicat.

El subliniază că guvernările PSD-ALDE din ultimii ani au distrus capacitatea administrativă a statului român din cauza „numirilor pe bază de carnet de partid şi a complicităţilor infracţionale a liderilor coaliţiei guvernamentale”.

Plantarea oamenilor fără competenţe minimale şi a beizadelelor de partid în funcţii de conducere trebuie să dispară„, spune preşedintele PNL.

Ludovic Orban subliniază că PNL este „în divorţ definitiv cu astfel de practici” şi se angajează să readucă meritocraţia în funcţia publică.

Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituţii ale statului precum Ministerul de Interne, care a eşuat în a garanta dreptul la viaţă, reclamă nu doar demisii din funcţii, ci o reconstrucţie din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui portofoliu a abandonat funcţia după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit şi mult prea greu de justificat din partea PSD„, adaugă preşedintele PNL.