Ludovic Orban: Conducerea PSD îşi asumă grobianismul dacă nu-l dă afară din partid pe Şerban Nicolae

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că, în situația în care conducerea PSD nu-l exclude pe Șerban Nicolae din partid, acceptă comportamentul acestuia, pe care îl cataloghează "grobian" și "deviant".

06 dec. 2017, 18:55
Ludovic Orban: Conducerea PSD îşi asumă grobianismul dacă nu-l dă afară din partid pe Şerban Nicolae

„În cazul în care conducerea PSD nu îl dă afară nici acum pe Șerban Nicolae din partid, înseamnă că își asumă public grobianismul, mojicia, agresivitatea și nesimțirea lui. Înseamnă că aprobă comportamentul lui deviant și că acceptă că Șerban Nicolae este reprezentativ pentru PSD. Ceea ce înseamnă că intră în conflict definitiv cu bunul simț, cu decența, cu politețea, cu respectul față de oameni, cu civilizația”, a scris miercuri Orban pe Facebook.

Deputatul USR Cosette Chichirău a povestit miercuri la Parlament că a fost „înjurată” de senatorul PSD Șerban Nicolae.

„În plen, eu am făcut un live pe Facebook, ați văzut că grupul USR a ieșit în față, cu însemne care spuneau ‘Hoții’, în timp ce colegul nostru Stelian Ion susținea amendamentele depuse de USR. Din cauză că eu filmam, au început să apară înjurături la adresa mea. Ce ați văzut e probabil o mică parte din ce se spunea în plen de mai mulți deputați de la PSD. Dar nu e important cum am fost insultată eu, important este ce se întâmplă cu Justiția din România, se întâmplă o procedură de urgență neconstituțională, în timp ce nu avem procedură de urgență pe niciun aspect din sănătate, educație sau autostrăzi. (…) Avem de-a face cu un grup infracțional organizat și eu consider că orice deputat care votează această lege este în complicitate cu acest grup infracțional organizat. (…) Eu nu mă simt jignită. Domnul Șerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacitățile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal, nu este o dezbatere despre mine personal”, a declarat Chichirău la Parlament, care a arătat că Șerban Nicolae nu avea motive să fie prezent în plenul Camerei Deputaților, fiind senator.

Şerban Nicolae, jigniri scârboase la adresa unei deputate, în Parlament: „Am o poză în care faceţi sex anal”

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menționând că nu a mai suportat insulta și calomnia venite din partea acesteia și a cedat.

„Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacție. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport și așa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, și îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat și am replicat pentru că nu am mai suportat insulta și calomnia repetate. Față de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, față de oamenii de bună credință, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete”, a spus Nicolae la Palatul Parlamentului.

Ulterior, Deputatul USR Cosette Chichirău a anunțat că intenționează să-l acționeze în instanță pe senatorul PSD Șerban Nicolae, după ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului și i-a cerut să-i ceară scuze pentru jignirile primite în cursul aceleași zile.