Ludovic Orban: Consultările propuse de Ponta opoziţiei sunt un joc de imagine. Nu e un demers sincer

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că invitaţia premierului Victor Ponta făcută opoziţiei la consultări pe mai multe teme a fost un joc de imagine la care PNL "nu marşează", potrivit Agerpres.

20 ian. 2015, 10:43
Ludovic Orban: Consultările propuse de Ponta opoziţiei sunt un joc de imagine. Nu e un demers sincer

„Mi se pare complet neserios din partea premierului să lanseze astfel de invitaţii în mass- media fără niciun fel de discuţie prealabilă, fără să consulte în unele dintre puncte preşedintele României care este cel care are atribuţii pe legile siguranţei naţionale, pe legile de tip Big Brother, sunt chestiuni care se află în competenţa exclusivă a preşedintelui. În plus, nu considerăm că demersul premierului Ponta este un demers sincer, un demers care într-adevăr doreşte să ajungem la puncte de vedere comune legate de subiectele respective şi în plus unele dintre ele se şi regăsesc la ora actuală în dezbatere, cum este Comisia de cod electoral care dezbate legile electorale. Ca atare, este o iniţiativă strict făcută pentru a dobândi imagine personală, o iniţiativă a lui Victor Ponta care este mai mult o încercare de a pune în offside PNL, iar noi nu marşăm la astfel de jocuri de imagine”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a propus opoziţiei dialog pe mai multe teme fundamentale precum revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, legile siguranţei naţionale sau Master Planul pe transport, iar PNL a refuzat aceste discuţii.