Ludovic Orban: Dacian Cioloș voia să fie președintele PNL. Și-a dat seama, după discuția cu mine, că nu are nicio șansă

Ludovic Orban a spus la Iași, duminică, că liberalii nu pot guverna fiind ținuți la suprafață de vârslașii social-democrați. Omul care va fi ales preşedintele PNL în 25 septembrie va trebui “să pună punct crizei politice, să refacă unitatea PNL şi să refacă această coaliţie“, a mai spus el.

12 sept. 2021, 12:30
Ludovic Orban: Dacian Cioloș voia să fie președintele PNL. Și-a dat seama, după discuția cu mine, că nu are nicio șansă

“Avem nevoie de o coaliţie care să investească un guvern care să pună piciorul pe acceleraţie şi care să facă performanţă. Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia. Eu cred că oamenii ne-au votat să guvernăm. Nu putem guverna fiind atârnaţi în cuiul PSD sau ţinuţi la suprafaţă de vâsla cu care s-ar putea mâine să ne dea în cap vâslaşii de la PSD. Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL. Am pierdut atunci încrederea unei mari părţi din electoratul cinstit şi onest de dreapta, anti-PSD pe care foarte greu am reuşit să îl recuperăm“, a declarat şeful PNL, Ludovic Orban.

Guvernarea cu PSD nu oferă liberalilor o soluție cinstită și corectă, a mai punctat Ludovic Orban.

“Nu ne oferă (guvernarea cu PSD – n.r.) o soluţie de guvernare cinstită şi corectă. Ar fi o supravieţuire la putere doar pentru unii reprezentanţi ai PNL care vor avea mâinile legate de către PSD. De asta e foarte important pe 25 septembrie să dăm o perspectivă serioasă României“, a mai declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Orban: Cioloș a vrut să preia PNL, dar a înțeles apoi că nu are nicio șansă

Orban a mai dezvăluit cum Dacian Cioloș, omul pe care PNL l-a susținut ca premier, a vrut să preia partidul. Liderul liberal a precizat că ”Cioloș și-a dat seama că nu are nicio șansă”, după o discuție cu el.

”Cel pe care noi l-am sunat ca premier în 2016 s-a hotărât să facă partid… E adevărat, după ce avusese o tentativă să ajungă președinte la PNL în care și-a dat seama că nu are nicio șansă, în urma unei discuții cu mine. Culmea, vă dați seama, cum puteam să îl eu pe Cioloș, când noi am candidat cu el la funcția de prim-ministru. O dificultate extremă…”, a relatat Ludovic Orban.