Orban, despre angajaţii din IT: "Nu e normal să fie scutiţi de plata impozitului". Răspunsuri ironice de la Băsescu şi Olguţa Vasilescu

Publicat: Sâmbătă, 01 Iunie 2019 20:02 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Iunie 2019 23:46 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, la Mediaş că nu i se pare normal ca angajaţii din domeniul IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Ludovic Orban a susţinut, sâmbătă, o conferință de presă la Mediaș, în județul Sibiu.

"Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-işti. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România", a declarat Ludovic Orban, conform presei locale.

Liderul PNL a susţinut că a fost o perioadă în care oamenii erau stimulaţi să se ducă spre zona de IT, iar acum nu i se pare normal: "A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. Un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit?".â

Ludovic Orban a susţinut că neutralitatea fiscală e un principiu fundamental_ ""Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii".

Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, a comentat ironic pe Facebook declaraţia lui Ludovic Orban: "Păi, au câştigat alegerile pe mâna lor! Sa o facă, zic!".

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu îl ironizează pe liderul PNL pentru afirmaţiile referitoare la impozitarea veniturilor angajaţilor din IT, adresându-i-se în repetate rânduri cu "Ludovice", rugându-l să nu se substituie lui Liviu Dragnea, pentru că ţara nu mai suportă încă unul şi recomandându-i să nu se lase ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că riscă să-şi piardă permisul de conducere.

"Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea! Ţi-a dat ţie prin cap să impozitezi salariaţii din industria IT. Ludovice, datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică. Acest lucru a făcut ca toate marile companii IT din lume să dezvolte în România mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanţă etc, etc. absorbind integral forţa de muncă specializată produsă de toate marile universităţi ale ţării", scri Băsescu pe Facebook.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
impozit IT Ludovic Orban PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iun 10:14
Răspunde | Votează email 1 email
oamenicasobolani
ADICĂ
... într-o succintă MICĂ...
:
au dat năvală iar XYZ ca să sugă și din România ce pot
c-au auzit că de gloAbalizare îi doare și pe români în cot
ALTFEL
să nu înțeleg că cu toți studiatii în domeniu care le-au fost prăzile
ați fi și azi LA LEVELUL ĂLORA care vă fac autostrăzile
?
... adică, ati fi pe nicăieri...
că doar mașina de mers în gol ați inventat-o VOI... mai de ieri
,
dar ACUMA, adună ăștia la bani, măi frate
și nici taxe nu plătesc de-așa SARE în BUCATE
,
... și ei se bucură...
AȘ ZICE CĂ DE TOT ȘI-AU IEȘIT DIN MINȚI
!!!

Dar, pssssssst
,
c-au bucile plachetate cu ștampila BANULUI și-s prea fierbinți!

Preferă mai degrabă să îi lauzi și să-i minți!
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H