Ludovic Orban, despre Cătălin Drulă: În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că "în momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de Guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvernul respectiv", făcând referire la ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

19 apr. 2021, 12:40
Ludovic Orban, despre Cătălin Drulă: În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă

„E în logica de funcţionare a oricărei democraţii. Nu există ministru care să atace premierul sau care să atace un coleg de coaliţie. Guvernul reprezintă o echipă, chiar dacă este o coaliţie”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa conducerii liberalilor, făcând referire la cazul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Orban spune că „în momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de Guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvernul respectiv”.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clar. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale să-şi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului, declaraţii împotriva premierului chiar şi atunci când n-au motive.

Nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi cei care fac parte din coaliţia de guvernare.

Cum să colaboreze un ministru cu premierul atâta timp cât îşi permite să atace public? E o chestiune care ţine de logica de funcţionare a guvernării.

În mometnul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă”, a completat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Orban, după şedinţa conducerii PNL: Cîţu beneficiază de susţinere totală. Nu se ia în discuţie schimbarea configuraţiei politice

 

Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Cine îl critică va fi revocat „imediat”

Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Premierul le-a dat de înţeles liderilor PNL că miniştrii care îl critică pe premier sau pe colegii din Guvern vor fi revocaţi „imediat”.

„Nu poți veni în ședința de Guvern după astfel de declarații”, a spus Florin Cîțu, după cum au precizat surse politice, citate de G4Media.ro.

Şeful Executivului a făcut referire la declaraţiile lui Cătălin Drulă care l-a catalogat drept „zombie politic”.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!

Cât despre demiterea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a explicat că decizia nu a fost luată „peste noapte.

„Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat și am analizat. Eu am tot spus, ministrii sunt evaluați”, a afirmat şeful Executivului.