Ludovic Orban, despre desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Le introducem în primul plen”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat, în cadrul unei ședințe reunite a celor două Camere ale Paralamentului, se va lua în calcul desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

15 feb. 2021, 18:02
Ludovic Orban, despre desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Le introducem în primul plen”

„Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite, vom convoca o reuniune a camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vom aborda mai multe puncte pe ordinea de zi: constituirea comisiilor permanente ale Camerei și Senatului, constituirea delegațiilor Parlamentului la diferite organizații internaționale, cererea de revocare a Avocatului Poporului alături de raport, am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR și a radioului public, sunt mai multe proiecte legislative pentru modificarea legii statutul deputatului și senatorului, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziție pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie și alte puncte de introdus pe ordinea de zi. Va fi și discutată înființare Comisiei de Cod Electoral”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Camerei a spus că parlamentarii coaliției vor vota împotriva moțiunii depusă împotriva ministrului Sănătății.

De asemenea, peședintele Camerei Deputaților a vorbit, luni, despre discuțiile din partid cu privire la numirile făte la comisiile din Parlament.

„Domnul Marcel Vela va fi reprezentantul României la Europol, iar la Comisia SRI l-am propus pe senatorul Cristian Chirteș. La comisia comună România-Republica Moldova va fi domnul deputat Daniel Gheorghe.

Toate formațiunile politice am stabilit că vom vota împotriva moțiunii depuse de PSD. De asemenea, s-a stabilit prezența prim-ministrului Florin Cîțu joia viitoare la Ora premierului din parlament”, a spus Ludovic Orban.

Orban a anunțat că PNL va vota împotriva moțiunii simple a PSD contra ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Am decis să votăm împotriva moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Sănătăţii. S-a mai hotărât prezenta premierul lunea viitoare la „Ora prim-ministrului”, de la ora 17.00, în cadrul procedurii initiate de PSD”, a declarat Ludovic Orban luni la Parlament.

Ludovic Orban lansează acuzații extreme la adresa Avocatului Poporului: ‘A generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor’

Liderul Camerei Deputaților a mai lansat acuzații grave la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber. Orban o vede vinovată pentru că CCR i-a respins unele dintre sesizări, dar și pentru că a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor.

”Pe toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada de când a fost numită în funcție. Pe faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la Curtea Constituțională, care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și pe conduita partizană pe care a avut-o față de procesul de legiferare și față de proiectele de legi adoptate de Parlament ”, a spus Ludovic Orban.

Citește și Dan Barna, după ședinţa coaliţiei: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de plen reunit de miercuri

Citește și Orban dorește revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. PNL susține desfiinţarea Secţiei Speciale