Ludovic Orban, despre elaborarea PNRR: „Sigur că au fost observaţii şi întrebări, este un plan supus îmbunătăţirii”

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a explicat luni că PNRR al României a fost întâmpinat cu întrebării şi observaţii de către Comisia Europeană, astfel că va trebui adaptat cerinţelor forului european cât mai repede cu putinţă.

26 apr. 2021, 12:33
Ludovic Orban, despre elaborarea PNRR: „Sigur că au fost observaţii şi întrebări, este un plan supus îmbunătăţirii”

Ludovic Orban a susţinut luni o conferinţă de presă, înainte de întâlnirea de la ora 16 cu preşedintele Iohannis, la Cotroceni, şi a vorbit despre PNRR şi modificările ce trebuie aduse acestuia, în urma observaţiilor Comisiei Europene.

„Vom discuta chiar azi, Klaus Iohannis a convocat o intalnire la Cotroceni la ora 16 si evident va trebui sa adaptam PNRR si sa-l imbunatatim, astfel incat sa fie transmis Comisiei si aprobat cat mai rapid.

Normal ca toate planurile au fost confruntate cu observatii si puncte de vedere. Evident ca s-au pus niste intrebari, este un document supus imbunatatirii. Vom dezbate si il vom adapta astfel incat sa corespunda cat mai bine.

Discutia a fost ca trebuie asigurat suport tehnic din partea ministerelor de linie, atunci cand Comisia cere lamurirea unor aspecte tehnice. Procesul de negociere nu se deruleaza doar cu Romania, ci cu toate tarile.

Ludovic Orban: „România are nevoie de infrastructură rutieră ca de aer”

Misiunea noastra este sa aducem in termen cat mai scurt PNRR in canoanele stabilite de regulamentele Comisiei Europene.

Sigur ca poate in unele situatii era nevoie de o fundamentare mai buna pe anjumite proiecte pe care noi le-am cuprins. Vedem in ce masura putem asigura suportul tehnic. Va trebui sa fim in calendarul european si va trebui sa punem pe masa un PNRR cu argumentatii suplimentare, care sa raspunda cerintelor si intrebarilor Comisiei.

Vrem de exemplu sa dam o tenta verde proiectelor de autostrazi, chiar si o componenta digitala, care ar prezenta o incredere mai mare. Oricand e nevoie de suportul zehnic al unui minister, acestea sunt dispuse sa il acorde.

Noi am alocat in functie de ce consideram noi prioritati. Romania are nevoie de infrastructura rutiera ca de aer, nu putem compara dezvoltarea infrastructurii de la noi cu cea din alte tari europene. Aceasta infrastructura influenteaza in mod direct dezvoltarea economica.

Elaborarea PNRR este un efort comun al guvernului cu multi alti actori, organizatii patronale, autoritati locale si altele, astfel incat sa punem pe masa Comisiei cel mai bun PNRR posibil.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Şeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, a demisionat