Ludovic Orban, despre posibila instalarea lui Klaus Iohannis în fruntea NATO: „Este o bazaconie”

Fostul premier Ludovic Orban a declarat vineri la Realitatea Plus că nu crede că președintele Klaus Iohannis va ajunge secretar general al NATO.

10 iul. 2022, 09:49
Ludovic Orban, despre posibila instalarea lui Klaus Iohannis în fruntea NATO: „Este o bazaconie”

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, nu crede că actualul preşedinte Klaus Iohannis va ajunge în fruntea NATO.

„Asta e o bazaconie. Nu știu cine a lansat zvonul ăsta. Mi se pare aiurea. Iohannis este în conducerea NATO, pentru că deciziile NATO se iau în Consiliul NATO în care sunt reprezentate țările membre NATO la nivel de șefi de stat sau de guverne. A fi secretar general NATO, mai degrabă nu poți să vii din funcția de președinte sau de premier. Sincer nu mi-aduc aminte (de o situație asemănătoare la numirile NATO, n.r.). Asta e o poveste de care se vorbește ca sa se dea o importanță mare lui Iohannis. Lucrul cel mai grav la Iohannis la conferința de presă a dat un răspuns care mie mi-a lăsat impresia că parcă a trecut prin structurile NATO fără să cunoască foarte bine cum funcționează”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre posibila plecarea lui Iohannis la şefia NATO: Așa naive sunt doar focile fericite. A venit la Bucureşti doar „pentru un loc de munca mai bun”

Klaus Iohannis a declarat, marți, că ar evalua „foarte serios” propunerea de a deveni următorul secretar general al NATO în cazul în care postul i-ar fi propus în timpul mandatului de preşedinte.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Cotroceni dacă ar renunța la mandatul de preşedinte în cazul în care i s-ar propune să conducă NATO, Klaus Iohannis a dat de înţeles că n-ar exclude o astfel de scenariu.

„Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș analiza-o foarte serios și aș face o declarație publică”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Toate obiectivele României la Summitul NATO au fost realizate. Avem o reconfirmare a importanței strategice a Mării Negre