Ludovic Orban, despre situaţia din PSD: Oscilează între penibil şi ridicol

Situația creată zilele acestea de PSD oscilează între penibil și ridicol, a afirmat, sâmbătă, liberalul Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, adăugând că, social-democrații au provocat o criză cu consecințe dramatice pentru România.

17 iun. 2017, 08:28
Ludovic Orban, despre situaţia din PSD: Oscilează între penibil şi ridicol

„Oscilează între penibil și ridicol (n.r.—actuala situație din PSD). Acești oameni își bat joc de România, au provocat o criză cu consecințe dramatice pentru România, atât în plan extern cât și în planul societății și economiei din nimic, din niște motive obscure pe care eu, personal, nu reușesc să le înțeleg. Toți sunt vinovați, începând cu cel care conduce PSD și care vrea să controleze probabil și femeile de serviciu din instituțiile publice, și terminând cu cel care a fost prim-ministru și care, cât i s-a dat osul s-a gudurat și în momentul în care a vrut să i se ia osul a început să mârâie”, a declarat Ludovic Orban înaintea Congresului partidului.

El l-a criticat și pe premierul Grindeanu, despre care a afirmat că ”se agață de scaun” în condițiile în care majoritatea parlamentară care l-a propulsat în funcție i-a retras sprijinul politic.

Întrebat despre poziția PNL privind moțiunea de cenzură, Orban a precizat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea legitimă care va fi aleasă în cursul zilei. „Dacă o să găsească pe cineva care să știe să citească moțiunea. Decizia PNL va fi luată de conducerea legitimă care va fi aleasă astăzi”.

Orban a mai spus că, după ce va fi ales președinte, ”PNL va fi adversarul redutabil care se va lupta la baionetă pe toată linia frontului cu actualul partid de guvernământ”. „PNL va redeveni ceea ce este el, forța politică de dreapta care să aibă capacitatea să învingă”, a punctat Ludovic Orban.

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, în cazul în care va câștiga conducerea partidului, Orban a reafirmat faptul că își va asuma obiectivul de a câștiga Președinția și un nou mandat pentru actualul șef al statului.

„Relația care este descrisă în moțiune, și anume parteneriatul cu președintele. De altfel, îmi asum astăzi obiectivul de a câștiga Președinția României, un nou mandat pentru Klaus Iohannis”, a mai spus el.

Liberalii își aleg sâmbătă, în cadrul unui Congres, noul președinte. Pentru șefia partidului candidează Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția PNL, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

La Congres sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și presedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.