Ludovic Orban, despre viitorul Avocat al Poporului: „Vrem să fie o persoană fătă ştampilă politică”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că s-a discutat în coaliţia de guvernare ca propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului să fie o persoană neînregimentată politic.

17 mart. 2021, 14:14
Ludovic Orban, despre viitorul Avocat al Poporului: „Vrem să fie o persoană fătă ştampilă politică”

Ludovic Orban a spus că încă nu s-a luat o decizie în privinţa înlocuitorului lui Renate Weber, dar cerinţele sunt clare şi au fost agreate în coaliţie. De asemenea, fostul premier a explicat şi care sunt motivele pentru care coaliţia de guvernare vrea să o demită pe Renate Weber.

„A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, evident, să aibă studii juridice solide. O să discutăm mai multe propuneri, că e normal. Când vom avea o soluţie, o vom decide şi o vom anunţa public. Vrem să fie o persoană care să nu aibă o ştampilă de partid”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Ludovic Orban explică ce anume îîi reproşează coaliţia de guvernare lui Renate Weber

Întrebat ce i se reproşează actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pe care coaliţia vrea să o revoce din funcţie, Orban a spus că aceasta a încălcat foarte multe articole din Constituţie.

„De exemplu, a pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Vreţi să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal? De altfel, solicitarea se va discuta în cadrul Comisiilor juridice reunite şi acolo o să existe o argumentaţie suplimentară faţă de argumentaţia conţinută în solicitarea de revocare”, a menţionat acesta.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, acuzat de dezinformare după publicarea sentinţelor de condamnare ale familiei sale: „Nu publică hotărârea in extenso”


loading...