Ludovic Orban, dezvăluiri despre demisia lui Cîțu cerută de liderii PNL: „El îi invitase să ciocnească o cupă de șampanie de ziua lui. Ei i-au pregătit surpriza, îi cer demisia”

Ludovic Orban l-a făcut praf pe Florin Cîțu, într-o intervenție la România Tv, după ce liderii PNL ai filialelor județene i-au cerut demisia.

31 mart. 2022, 21:14
Ludovic Orban, dezvăluiri despre demisia lui Cîțu cerută de liderii PNL: „El îi invitase să ciocnească o cupă de șampanie de ziua lui. Ei i-au pregătit surpriza, îi cer demisia”

Ludovic Orban a spus ferm că Florin Cîțu „nu are nicio calitate pentru a conduce PNL”. „În momentul în care Cîtu, în loc să se ocupe de guvernare, a executat ordinele primite de la Cotroceni si a decis să candideze împtoriva mea, sprijiniit de cei care azi îi cer demisia, și-a semnat practic condamnarea. Nu are nicio calitate pentru a putea conduce PNL. Toți cei care l-au sprijinit știau lucrul acesta. Faptul că acum vor să-l schimbe e un lucru care e cunoscut încă din timpul congresului”, a declarat Ludovic Orban la RomâniaTv.

Întrebat ce se întâmplă dacă Cîțu refuză să își dea demisia, Orban a explicat că „vor fi obligaţi să convoace un congres extraordinar. Asta este soluţia”.

„Modul în care au procedat arată că sunt la fel cum s-au cumportat şi faţă de mine. Pe la spalte, în mod laş, fără să-i spună nimic lui Cîţu, în timp ce Cîţu era într-o vizită oficială în SUA. Ai avut întâlniri cu Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, un personaj influent în SUA. I-au pregătit surpriza de ziua lui. Cîţu practic îi invitase ca să ciocnească o cupă de şampanie de ziua lui, că mâine e ziua lui, de 1 aprilie. Probabil că e îi e jenă că ziua lui e pe 1 aprilie. Toată cariera lui politică e o păcăleală”, a afirmat Orban.

Nicolae Ciucă ar putea fi președintele PNL? „Da, putem să-i spunem de pe acum. Nu se mai numeşte PNL, se numeşte UM PNL! Din lac în puţ. Domnul Ciucă nu are nicio legătură cu politica, cu liberalismul. E venit în PNL doar odată cu candidatura la Senat în decembrie 2020”, a explicat Ludovic Orban.

„Până în 2024 va curge multă apa pe Dâmbovița. Cîțu a fost o marionetă. Toți cei care au fost de acord cu această alianță toxică sunt. Toți cei care cer acum demisia lui Cîțu”, a mai spus fostul lider PNL.

Liderii PNL s-au întâlnit joi seara, de la ora 18.00, la Vila Lac. Potrivit unor surse, prim-vicepreşedinţii formaţiunii i-au cerut lui Florin Cîţu să plece de la vârful partidului, însă acesta a refuzat.

Cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL (Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan) i-au cerut lui Florin Cîţu să demisioneze de la şefia partidului, joi, într-o şedinţă la Vila Lac, solicitare pe care actualul lider de partid a refuzat-o. În acest context, mai mulţi lideri din Biroul Politic Naţional al PNL au declarat pentru Adevărul că vor începe pregătirile pentru un Congres extraordinar.

Citește și Care e prima filială PNL care cere demisia lui Florin Cîțu și înlocuirea lui cu premierul Nicolae Ciucă

Citește și Florin Cîțu, așteptat de liderii PNL să demisioneze din partid. Cine ar putea fi înlocuitorul