Ludovic Orban, după ce liderii PNL s-au întâlnit cu Klaus Iohannis: Am discutat despre formarea unei majorităţi parlamentare

Fostul premier a susţinut marţi seara, după întâlnirea liderilor PNL cu preşedintele Klaus Iohannis, că întâlnirea a vizat o analiză a alegerilor parlamentare, dar şi strategia pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea constituirii cât mai rapide a unui nou Guvern.

08 dec. 2020, 20:30
Ludovic Orban, după ce liderii PNL s-au întâlnit cu Klaus Iohannis: Am discutat despre formarea unei majorităţi parlamentare

Ludovic Orban subliniază însă că nu au fost abordate nume de posibil premier şi nici despre o împărţire a ministerelor în viitorul Executiv. „Nu am auzit de acest zvon”, a răspuns spus liberalul, întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că Dacian Cioloş şi-ar putea dori să fie ministru al Apărării.

Ludovic Orban: Am discutat despre o analiză a alegerilor şi pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi constituirea cât mai rapidă a unui Guvern

„Am discutat despre o analiză a alegerilor şi pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi constituirea cât mai rapidă a unui Guvern”, a declarat Ludovic Orban, la sediul PNL.

Chestionat despre faptul că UDMR nu ar prea vrea ca premierul să fie un cadru militar, ceea ce este Nicolae Ciucă care ar putea fi o variantă de premier deplin, liderul PNL a răspuns: „Îşi dă cu părerea fără să fi luat noi încă o decizie de propunere a unui premier”.

Orban a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă este pe listă pentru a prelua mandatul de premier, dar şi dacă preşedintele Iohannis ar prefera pe cinva anume pentru această funcţie.

„Când se va lua o decizie instituţională în PNL, în forurile statutare, o vom prezenta. Nu am discutat acest aspect, dar el este în dezbatere. Nu a existat nicio discuţie cu privire la ministere. V-am spus a fost o discuţie legată de strategia de formare a unei majorităţi parlamentare şi de constituire cât mai rapidă a unui Guvern.

Ce spune Orban despre o posibile coaliţie cu UDMR

„Avem negocieri cât de repede posibil. Nu am discutat (întrebat ce ministere şi-ar dori USR şi UDMR – n.r.). Cel mai important lucru e programul de guvernare pentru că el este baza acţiunii comune, mai ales că va fi vorba de un guvern de coaliţie, programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a Guvernului susţinut de partidele din coaliţie”, a declarat el.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: E nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Nu a trecut